Archief

En de winnaars van het BRACINA-festival 1.0 zijn…

Zaterdag koos het publiek voor “Leven in Madagaskar” van Jan Olbrechts (K65 Keerbergen) als beste film van de dag. De film vertelt over het dagelijkse leven op dit eiland, dat in 1960 onafhankelijk werd van Frankrijk. De mensen in de dorpen, langs de weg, langs het water…  De vergelijking met onze leefwijze kan niet groter zijn.

Tweede werd “Ode aan de herfst”, een genrefilm van Louisa De Troch en Lena Moonens (Videoclub Dilbeek), met stemmige herfstbeelden en een aangepaste tekst in rijm die de beelden sterk ondersteunt. De film duurt maar 5 minuten, maar als je eens wist hoeveel werk eraan was, je zou versteld staan, vertelt een enthousiaste en tevreden Lena.

De derde plaats was voor “Creatieve handen”, een film over het porselein van Meissen, van Marie-Jeanne Loyez (HFT Ternat). De focus ligt op de handen die de voorwerpen met de blote hand boetseren en de tekeningen erop schilderen, … Voor deze delicate handarbeid zijn blijkbaar vrouwenhanden het best geschikt …

Zondag stemden de aanwezigen “Utah, the power of nature” van Marc De Donder (Videoclub Dilbeek) met ruime voorsprong op de eerste plaats. De dieproodbruine rotsformaties met een helderblauwe hemel hebben menigeen bekoord. Marc heeft zijn film doorspekt met enkele gewaagde sporten en een echte (nagebootste) regenbui… 

Tweede werd “Hoogmoed komt voor de val”, een film over de weelde van de gebouwen en de bouwexplosie in Oman door Frank Noels, ook van Videoclub Dilbeek. 

Derde eindigde “Het Aarschotse hoen” van Roger Wolput (Skoop, Leuven), over het kweken van dit nieuwe ras en de vereisten waaraan de hanen en de kippen moeten voldoen. Origineel onderwerp, gebracht op een leuke manier, met pittige interviews.

Hoewel iedereen het eens was over beide winnaars, is de formule vast wel voor verbetering vatbaar. Reacties en suggesties worden tot 11 april ingewacht bij de voorzitter.

Van harte proficiat aan de winnaars ! 

M.C.

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2019  Bracina   globbers joomla template