Archief

Twee filmprojecties om niet te missen !

Themawedstrijd "Seizoen(en)"

Het toonmoment is op zaterdag 6 november vanaf 14.30 uur in het jullie vertrouwde Kasteel La Motte, Dilbeek. Iedereen die van bij het begin aanwezig is, kan ook mee stemmen voor de beste film. Belangrijk om weten is dat de punten van het publiek en die van de jury elk voor de helft meetellen in het eindresultaat. Het publiek kan dus wel degelijk een impact hebben op het eindresultaat !

Interessant is ook dat Tony Jacobs (die geen jurylid was) na elke film de cameravoering kort zal bespreken. De cineast of het publiek kunnen hierop inpikken binnen de beschikbare tijd, daar zal de secretaris op letten. Je kan er dus ook nog wat bijleren !!

De prijsuitreiking is om 17 uur waarna nog een drankje en een hapje worden aangeboden. Iedereen is van harte uitgenodigd, en de toegang is gratis. 

Wedstrijd en toonmoment werden mogelijk met de financiële steun van het VAF, het Vlaams Audiovisueel Fonds. 

 

Filmgala van de provinciale wedstrijd 2021

Veertien dagen later, zaterdag 20 november, is iedereen opnieuw uitgenodigd: ditmaal voor het filmgala van de provinciale wedstrijd. Ook in Kasteel La Motte, Dilbeek, onze vaste projectiezaal. De provinciale wedstrijd, die in het voorjaar plaats had, was dit jaar online. Om de cineasten toch een podium te bieden, werd beslist om zodra het kon een openbare projectie te houden. Intussen is de coronatoestand alweer gewijzigd en zal een mondkapje misschien wel verplicht zijn... Maar laat dat jullie niet weerhouden om te komen kijken! 

De laureaten blijven geheim tot op dit filmgala. De projecties starten om 14 uur in willekeurige volgorde en lopen tot 18 uur, gevolgd door de lang verwachte proclamatie van de laureaten, de prijsuitreiking en een receptie georganiseerd door Videoclub Westrand Dilbeek (SWD). 

 

Voor meer info over beide filmprojecties van BRACINA één adres: bracina.secr@hotmail.com

Inschrijven voor Bracina-cursus start nu

Ieder jaar (behalve in het coronajaar 2020) organiseert Bracina een dagcursus waar zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. Lesgever dit jaar is Tony Jacobs. Hij zal het hebben over “Sfeer scheppen met licht” met een theoretisch deel in de voormiddag en een praktisch deel in de namiddag. Voor dit laatste is het vereist om je camera én je statief mee te brengen. 

 

Wanneer: zaterdag 16 oktober

Waar: Achturenhuis, Maria-Theresiastraat 121, 3000 Leuven (heel kort bij het station, parking onder het station)

Duur: start om 9.30 uur tot 17 uur

Dranken: gratis koffie vanaf 9 uur in de zaal en tijdens de pauzes

Middagmaal: warm middagmaal in Brasserie Van De Weyer, Martelarenplein bestaande uit tomatensoep met balletjes en stoofvlees met frietjes en salade + 2 dranken naar keuze, het geheel voor 30 euro. Vooraf inschrijven is verplicht.  

Deelnameprijs aan de cursus: gratis voor Bracina-leden. Niet-leden betalen 10 euro. 

 

Inschrijven en betalen, liefst per club, vóór 10 oktober bij de secretaris: bracina.secr@hotmail.com

Agenda najaar 2021

 

- Zaterdag 6 november, start om 14.30 uur: toonmoment van themawedstrijd "Seizoen(en)", in samenwerking met SWD en VAF. Sint-Ulriks-Kapelle, Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 26. Gevolgd door prijsuitreiking en receptie. 

- Zaterdag 20 november, van 14 tot 18 uur: Galaprojectie van aantal deelnemers aan de Bracina-wedstrijd 2020-21, gevolgd door prijsuitreiking en receptie in samenwerking met SWD. Sint-Ulriks-Kapelle, Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 26.

Inschrijving voor Seizoen(en)

Hallo, 

De dagen zijn al duidelijk aan het korten, de temperaturen aan het dalen, de herfst komt eraan... 

Misschien staat ons nog een mooie Indian summer te wachten, maar dat is afwachten. Waar we niet meer op moeten wachten, is in te schrijven voor de themawedstrijd "Seizoen(en)". In eerdere berichten werd het principe uitgelegd. Inschrijven kan tot 20 september. 

Goed om weten is dat je niet noodzakelijk lid moet zijn van Bracina om mee te doen. Deelnemers moeten wel wonen in Vlaanderen of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De film mag maximaal 15 minuten duren en moet Nederlands gesproken en zo niet, Nederlands ondertiteld zijn.  

Voorjurering gebeurt via internet. Voor insiders, de juryleden zijn: Daniël De Vetter, Marc Huygelen en Jean-Paul Grauwels. 

Het inschrijvingsformulier kan je hier downloaden. Je moet het dan invullen, scannen en e-mailen naar de Bracina-secretaris, of je kan de link gebruiken die naar je clubverantwoordelijke werd gestuurd, die kan je rechtstreeks invullen en hoef je alleen nog door te sturen. 

Succes aan iedereen !

Nieuwe datum voor Bracina-cursus: 16 oktober

"Sfeer scheppen met licht" is de titel van een Bracina-cursus die Tony Jacobs twee jaar geleden in het najaar zou gegeven hebben, maar die door de coronapandemie in het water viel. Die cursus staat nu opnieuw op de agenda.

De cursus gaat over belichting en verlichting.De voormiddag zou eerder theoretisch opgevat worden, terwijl de namiddag meer op de praktijk is toegespitst. Tony raadt dan ook aan dat de cursus-deelnemers hun camera (inclusief statief) zouden meebrengen. Tony is een begenadigd lesgever en geeft altijd veel praktische tips. Hij zal het niet alleen hebben over speelfilms maar heeft beloofd ook het aspect belichting in een documentaire film of een reportage aan bod te laten komen.  

Wanneer: zaterdag 16 oktober 2021, van 9.30 tot 17 uur. 

Waar: Achturenhuis, Maria-Theresiastraat 121, 3000 Leuven. Dat is dichtbij het station (trein en parking onder/achter het station). 

Middagmaal: Brasserie Van de Weyer (aan station) eetmaal + 2 drankjes aan de prijs die geldt in het restaurant (vooraf melden bij inschrijving)

Deelname in de kosten: deelname cursus gratis voor Bracina-leden, niet-leden betalen 10 euro. 

Inschrijven (liefst per club) bij de secretaris tegen 1 oktober ten laatste. 

 

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2022  Bracina   globbers joomla template