Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 14 – 1985

 

 

Herverdeling van de bestuursfuncties

Per 1 januari ontvangt de voorzitter een brief met het ontslag van Jan Defryn als NAB-bestuurder en als Bracina-public relations en hoofdredacteur. Als reden geeft hij aan zich zinvoller te kunnen inzetten voor zijn club Webas. In de eerste functie wordt hij vervangen door Michel Wybo, in de functie van public relations door Johan Leemans. De hoofdredactie van Brakina-Nieuws wordt overgenomen door Ivo Van Uffelen, terwijl Marcel Spanoghe zorgt voor de tekeningen. 

Maurice Trog is niet herkiesbaar maar voor de functie van penningmeester hebben zich geen nieuwe kandidaten gemeld. Daarop wordt Jos Hoeyberghs tot ondervoorzitter-penningmeester benoemd.

Op de statutaire vergadering in Vilvoorde wordt ook beslist het werkjaar van 1 januari tot 31 december te laten verlopen. Een aanpassing van de statuten is dus nodig en daarom wordt een tweede statutaire vergadering belegd in februari. 

Elke club wordt in de mogelijkheid gesteld om voor 10.000 BEF materiaal te kopen dat wel eigendom van Bracina blijft maar permanent uitgeleend aan de club: een gevolg van de subsidieregeling. 

De cursus “Generiek” over het maken van titels door Guido Dael uit Ieper oogst veel succes. 

 

Eerste laureatenfestival

Het aantal films dat inschrijft voor de provinciale wedstrijd daalt verder tot 48 (14 juniores en 34 seniores) en dus volstaat opnieuw één weekend: 16 en 17 maart. Er wordt eveneens beslist om voor de locatie van de provinciale wedstrijd weer rond te toeren in Vlaams-Brabant zodat we te gast in het CC De Ploter in Ternat: praktische organisatie HFT, technische uitvoering HFG. 

Met het organiseren van een eerste NAB-wedstrijd voor juniores vraagt NAB om de juryleden voor de juniores ook buiten de provincie te kiezen. Daarnaast legt NAB ook vast wie senior moet en wie junior moet/mag projecteren. Bovendien moet een junior op de provinciale wedstrijd juniores minstens zilver behalen om te mogen meedoen aan de nationale wedstrijd juniores. 

De juryleden voor juniores en seniores zijn dit jaar dan ook dezelfde: Louis Van Schil (Provac), François Aelbrecht, Gustaaf De Blauwer en Antoine Van Holderbeke (Vakov) en Julien Loncke (Wevac). Bij de juniores is de laureaat een ex-aequo: “En zo is het begonnen” (8 mm) van Jaap Schallenberg (SCB) en “Van Griek tot Romein” (8 mm) van Roger Torfs (K65); de wisselbeker gaat naar K65. Bij de seniores zijn Karel Janssens (HFG) met “Jawel, er is nog heel veel van   “ (8 mm) en Louisa De Troch (SCB) met “De andere vrouw” (16 mm) laureaten; de wisselbeker is voor SCV. 

De prijsuitreiking wordt extra ingekleed als het “Eerste laureatenfestival” met projectie van de laureaatfilms in alle reeksen. Waar? Minnepoort Leuven. Wanneer? 24 maart vanaf 15 uur. 

 

Bestuur

Ivo Van Uffelen (voorzitter), Jos Hoeyberghs (ondervoorzitter-penningmeester), René Piérard (secretaris), Gaston De Wit (technisch raadgever) en Johan Leemans (public relations)

 

Aantal clubs: 11

SmalfilmClub Brussel, SCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), de Heverleese Filmgroep, HFG (Leuven), Smalfilmclub Westrand Dilbeek (SWD), Locina (Leuven), Damci (Diest), Smalfilmclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), Haachtse Amateurkineasten Studio (Hakis), en Objectief

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2022  Bracina   globbers joomla template