Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 18 – 1989

 

 

In De Bosuil moet je zijn

De 17de provinciale wedstrijd heeft plaats in CC De Bosuil, in Jezus-Eik, op 18 en 19 maart, technische uitvoering door Bracina met taakverdeling over de verschillende clubs. Voor drie films wordt een provinciale voorselectie georganiseerd omdat ze nog niet gejureerd zijn in de club of bijkomend advies wensen. Op de wedstrijd zelf zijn 7 juniorfilms en 23 seniorfilms die worden beoordeeld door Mariette Van Schil, Louis Van Schil en Hugo De Backer (Antwerpen), François Aelbrecht en Gustaaf De Blauwer (Oost-Vlaanderen). Laureaten zijn: Frank De Cock (HFT) met "Als de haan kraait …" (junior, video), Frans Smeyers (Damci) met "Moving pictures" (senior, video), ex-aequo met Chrétien Van Vooren (SCV) met "Een parel onder de tropenzon" (senior, 16 mm). 

Wisselbeker juniores en video kunnen niet worden uitgereikt, die van de seniores gaat naar SCV.

De prijsuitreiking (met maar liefst 13 speciale prijzen van ministers en provincie) heeft plaats op zondagavond 19 maart om 18.30 uur, gevolgd door een receptie. 

 

Nieuwe coup de théâtre

Na amper één jaar voorzitterschap neemt Michel Wybo ontslag, zonder eigenlijke reden, maar het zegt veel dat in het verslag staat dat "voor de bestuurders een terugkeer niet mogelijk is". Gaston De Wit, ondervoorzitter, wordt waarnemend voorzitter maar ziet een definitieve aanstelling niet zitten. Aan de clubs wordt gevraagd of zij kandidaten hebben voor deze bestuursfunctie. Vervolg op de statutaire vergadering van 1990.

 

Ander nieuws

Drie edities van Bracina-Nieuws met Leo Leenders als hoofdredacteur, worden rondgestuurd.  

Op 14 oktober worden 12 Nederlandse films uitgenodigd naar CC De Bosuil, Jezus-Eik, voor een Filmfestival Zuid-Holland II. Een 50-tal Nederlanders, en evenveel Vlamingen, wisselen van gedachten over de voorgestelde producties. 

De NAB-bijdrage wordt "ondeelbaar" op 200 BEF vastgelegd (50 als NAB-lidgeld en 150 voor de SABAM-bijdrage). 

 

Cursus: "Geluid bij de film" door Herman Wilms

 

Bestuur: Michel Wybo (voorzitter, ontslag op 20 november), Gaston De Wit (wnd voorzitter, ondervoorzitter, technisch raadgever), Michelle Cooreman (secretaris), Maurice Crabbe (penningmeester en decreetverantwoordelijke) en Georges De Waele (public relations)

 

Samenstelling raad van bestuur: Michel Wybo en Georgette De La Marche (SCB), ?? (K65), Marcel Van den Broeck (HFT), Gaston De Wit en Antoine Goossens (Locina), Maurice Crabbe en Albert Coolen (SWD), Paul Wouters en Georges De Waele (Damci), Georges Van Den Broeck en Michelle Cooreman (SCV), ?? (Webas), Leo Leenders en Philemon Luytens (Hakis), Marcel Spanoghe (Objectief)

 

Aantal clubs: 10 met 227 leden

SmalfilmClub Brussel, SCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Smalfilmclub Westrand Dilbeek (SWD), Locina (Leuven), Damci (Diest), Smalfilmclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), Haachtse Amateurkineasten Studio (Hakis), en Objectief

Door een geschil tussen NAB en HFG betaalde HFG voor 1989 geen lidgeld. Vermits de "leden" van de Bracina-clubs (officieel) alleen NAB-leden zijn, moest HFG dit jaar worden uitgesloten. Na een verzoeningsvergadering tussen NAB en HFG     s stelt HFG zich voor 1990 weer in orde. 

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2022  Bracina   globbers joomla template