Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 19 – 1990

 

 

En de nieuwe voorzitter is…

Er komen geen kandidaturen voor een nieuwe voorzitter binnen. Gaston De Wit wil geen voorzitter worden en wenst zelfs geen ondervoorzitter te blijven. Michelle Cooreman blijft secretaris en Georges De Waele public relations. Gaston stelt dan voor om met Ivo Van Uffelen contact op te nemen om hem te vragen opnieuw voorzitter te worden, wat hij aanvaardt. Het bestuur wordt aangevuld met Wim Aertgeerts (HFG) als ondervoorzitter "voor één jaar". 

Tijdens de begeleidingscontacten die de voorzitter in elke club heeft, wordt een enquête voorgesteld die moet peilen naar "de wensen van de basis bij de verdere werking". 

Ook NAB heeft een nieuwe voorzitter: Julien Loncke, Oostendenaar en drukker.

 

Eindelijk (nog eens) een nationale laureaat

De 18de provinciale wedstrijd heeft opnieuw plaats in het CC De Bosuil in Jezus-Eik, georganiseerd door leden van verschillende Bracina-clubs, in coproductie met het CC zelf, op 31 maart en 1 april. 

Juryleden zijn: Daniël Fockenier en Werner Van Branteghem (West-Vlaanderen), Tony Jacobs (Antwerpen), René Vanaken (Limburg) en Kris Lemmens (directeur van het CC) die op dag 2 wordt vervangen door Roger Hemeleers (voorzitter van de plaatselijke fotoclub). 12 juniores en 22 seniores nemen aan de wedstrijden deel. Overnachting van de jury is niet voorzien. 

Laureaat juniores is een ex-aequo: "Prato Borni" (16 mm) van Louis Pauwels (SCB) en "De ramp die niet gebeurde" (video) van Frank De Cock (HFT). Bij de seniores wint "De Knaepe van Vlaenderen" van Film- en Videoclub Damci, een historisch-geromantiseerde speelfilm over het leven van Jan Berchmans. De clubfilm is ook laureaat op de NAB-wedstrijd van datzelfde jaar in Peer, drie jaar na de ex-aequo eerste plaats van "Een wilde hoek vol leven" van Karel Janssens en Julien Keymolen (SCB) in 1987. 

 

Prijsuitreiking is op 1 april om 19.30 uur, na de wedstrijd, gevolgd door een receptie. De wisselbeker video gaat naar HFG, de juniores wordt niet toegekend en de seniores is voor SCB.

 

Financieel

Het kasoverzicht geeft een tekort van 2985 BEF aan (uitgaven 239.612 tegen inkomsten 236.654 waarvan 167.442 subsidies van de Vlaamse Gemeenschap en 9100 van de provincie Brabant).

Om die subsidies te krijgen, moet Bracina aan een aantal verplichtingen voldoen. Bijvoorbeeld: om decreeterkende club te zijn, moet de club 20 leden tellen, dat is alleen bij Objectief niet het geval. 

Met subsidiegeld kan elke club materiaal kopen op voorwaarde dat het aan de andere Bracina-clubs kan worden uitgeleend. Gaston De Wit coördineert die materiaaluitwisseling waardoor hij de functie van materiaalmeester erbij krijgt. 

 

Cursus: "Beeldcompositie en montage met video" door Maurice Van Bavel , Frank De Cock en Roger Vounckx 

 

Bestuur: Ivo Van Uffelen (voorzitter vanaf 7 februari), Wim Aertgeerts (ondervoorzitter), Maurice Crabbe (penningmeester en decreetverantwoordelijke) en Georges De Waele (public relations), Gaston De Wit (technisch raadgever/materiaalmeester), Michelle Cooreman (secretaris)

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Robert Vercauteren (SCB), Gust Dierikx en Omer Servaes (K65), Jean-Pierre Van Cauwenberge en Marcel Van den Broeck (HFT), Maurice Crabbe en Albert Coolen (SWD), Wim Aertgeerts en Herman Vranckx (HFG), Gaston De Wit en Antoine Goossens (Locina), Paul Wouters en Georges De Waele (Damci), Georges Van Den Broeck en Michelle Cooreman (SCV), Gaston Bourlet (Webas), Leo Leenders en Philemon Luytens (Hakis), Marcel Spanoghe (Objectief)

 

Bracina-afgevaardigden naar raad van bestuur NAB: Ivo Van Uffelen, Maurice Crabbe en Albert Coolen

 

Aantal clubs: 11 met 276 leden

SmalfilmClub Brussel, SCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Smalfilmclub Westrand Dilbeek (SWD), Heverleese Filmgroep (HFG) en Locina (Leuven), Damci (Diest), Smalfilmclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), Haachtse Amateurkineasten Studio (Hakis), en Objectief

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2022  Bracina   globbers joomla template