Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 30 – 2001  

 

Subsidies gearriveerd en verdeeld

Dit is het jaar waarin het CvB wordt opgericht al zal NAB vzw pas in 2002 worden ontbonden. Het CvB organiseert in november een studiedag voor de clubbesturen, met onder andere evaluatie van juryleden, jeugdwerking, verwachtingen…

Van het subsidiegeld dat Bracina krijgt, wordt een bedrag als tegemoetkoming aan de clubs gegeven volgens een verdeelsleutel, uitgewerkt door de voorzitter/penningmeester. Spelen mee: het aantal leden, het decreet erkend zijn van de club, het op bezoek gaan bij een andere club van de provincie, het aantal films op de provinciale wedstrijd, de aanwezigheid op de bestuursvergaderingen en specifieke activiteiten (bijv. inrichten van de provinciale wedstrijd, viering feestjaar). Zo wordt 74.900 BEF onder de clubs verdeeld. Maar dan blijft er nog ruim 120.000 BEF over voor de provinciale werking. 

 

Naar Vilvoorde

De 29ste editie van de provinciale wedstrijd heeft plaats in het Cultureel Centrum aan de Bergstraat in Vilvoorde op 7 en 8 april, en wordt ingericht door Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), met als juryleden Willy Van Elslande, Bert Tauwenberg en Hilde Herremans (Antwerpen), Werner Van Branteghem (West-Vlaanderen) en Magda Verbist (Limburg). De prijs van het menu 's middags is 510 of 450 BEF, naargelang je keuze. Er nemen 20 juniorfilms en 32 seniorfilms deel. Goud is er voor Fred Buyse (SCV) met "Banzeye" (J) en Louisa De Troch & William Van Londersele (SWD) met "De Camargue" (S), zilver voor Raymond Appelmans (SWD) met "Kruispunt van culturen" (J) en Ives Jossa (Leuvense) met "Tien jaar filmfonskens" (S), en brons voor Frank Noels (SWD) met "Terug naar het stenen tijdperk" (J) en Eddy Vannerom (Zennevallei) met "Speed" (S). De wisselbeker juniores gaat naar SCV en die van de seniores voor de derde keer op rij naar SWD (en dat zullen er vijf op een rij worden!).   

 

Bestuur en aantal clubs: ongewijzigd

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Evelyne Ravert (VSCB), Leo Ceuppens en Eddy Stas (K65), Jean-Pierre Van Cauwenberge en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Florent Van Opstal (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (HFG), Theo Gillard en Carl Goossens (Locina), Gustaaf Swinnen en Albert Goeleven (Damci), Chrétien Van Vooren en Willy Van Bamis (SCV), Eddy Vannerom en Roland Heymans (VCZ), Luc Peron en Patrick Frederickx (Cinéoks), Georges Vanoppen en Marc Schurmans (AVT), Jozef De Mulder en Philemon Luytens (HFVC), Gaston Bourlet (Webas), Piet Van Mol en Lucien Baes (Leuvense Filmclub)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template