Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 32 – 2003

 

Nieuwe secretaris

Luc De Clercq (SWD) neemt de fakkel van Denise over. In mei zit er meer dan 17.000 € in kas voor de werking. Bracina zal voor de organisatie van de wedstrijden 2975,00 € krijgen van het CvB (subsidie), plus 1240 voor de organisatie van een cursus en 500 voor een studiedag. Uitnodigingen en verslagen zullen vanaf nu hoofdzakelijk per e-mail worden verstuurd, en niet meer via de post. 

 

SWD boven

De vorige provinciale wedstrijd in het Achturenhuis, Leuven, was zo goed meegevallen dat Locina voorstelt om die locatie nogmaals te gebruiken. Dat wordt op 26 april van 9.30 tot 22.20 uur en op 27 april van 10 tot 18 uur. Niet minder dan 66 films worden ingeschreven. De juryleden zijn:  Magda Verbist en Guy Rombouts (Limburg), Willy Lenjou (Oost-Vlaanderen), Raymond Cardinael (Antwerpen) en Werner Vanbranteghem (West-Vlaanderen). Van de 23 juniorfilms haalt Dan Verbruggen (Keerpunt 65) goud met "Dakini", Evelyne Ravert (VSCB) zilver met "La belle Province", en Marc De Donder (SWD) brons met "Van Knokke naar Breskens". Bij de seniores haalt Florent Van Opstal (SWD) de gouden en de zilveren medaille binnen met "Kleine wonderen in de natuur" en "Waar het woud het rif ontmoet". Brons is voor Frank Noels (SWD) met "Myanmar, tussen droom en werkelijkheid". SWD wint zo opnieuw de wisselbeker seniores, die van de juniores gaat naar Locina.

Daarmee evenaart Florent Van Opstal (voorlopig) Chrétien Van Vooren met vijf eerste plaatsen. Voor Chrétien was dat in 1981 met "Het licht komt uit het Oosten", in 1984 met "Canadian trip", in 1989 met "Een parel onder de tropenzon", in 1991 met "The History Of The Great Moghuls" en in 1993 met "Kinderen van de woestijn". Maar voor Florent is het nog niet gedaan.

Florent is ook laureaat van de CvB-wedstrijd dit jaar met "Kleine wonderen in de natuur". Op de galaprojectie in Beveren worden maar liefst drie films van Bracina getoond. Dat zijn naast de laureaatfilm van Florent ook "Myanmar, tussen droom en werkelijkheid" van Frank Noels en "Day Dream" van Gaston Slaets (SCV). Een succesvol jaar voor de cineasten van Bracina. 

 

Cursus: Computeranimatietechnieken door ?? op 6 december in CC De Zeyp (Ganshoren)

 

Eerste provinciale studiedag clubbesturen: 15 november in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle 

Doel: van gedachten wisselen over de noden en verwachtingen van de clubs, bijv. behoud junior/senior, opvang nieuwe leden...

 

Aantal clubs: 16 (onveranderd)

 

Bestuur: Willy Van Blaere (voorzitter en penningmeester), Jean-Pierre Van Cauwenberge (ondervoorzitter/verantwoordelijke decreetactiviteiten), Luc De Clercq (secretaris) en Willy Bollyn (technisch raadgever)

 

Lidgeld Bracina + CvB + Sabam (onveranderd): 15 euro/lid en 25 euro/club

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2024  Bracina   globbers joomla template