Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 36 – 2007

 Florent is terug

De 35ste provinciale wedstrijd, ingericht in het Recreatiecentrum Itterbeek op 14 en 15 april, is er weer eentje met een viersterrenmenu, dankzij SWD: Gandaham met meloen en kiwi, kalkoen met mozzarella en tomatencoulis, ijs met warme krieken op zaterdag, en slaatje van scampi met kervelroom, varkenshaasje met graanmosterd en seizoengroenten, tiramisu op zondag. De prijs is 15 €/middagmaal, maar Bracina steekt daar de nodige euro's in toe.

Juryleden zijn Walter De Cock en Jos Heynen (Limburg), Godelieve Van Vreckom (Oost-Vlaanderen), Tony Jacobs (Antwerpen), en Leslie Eggermont (West-Vlaanderen). Van de 17 juniorfilms geven ze goud aan Jelrik Bardijn (SWD) voor "Grenzen", zilver aan Roland Compernol (HFT) voor "De Roep" en brons aan Paul Van Welden (SCV) voor "Honger en dorst". Bij de 38 seniorfilms is het Florent Van Opstal (SWD) die - na een jaartje afwezigheid - weer de top beheerst met goud voor "De natuur bespied" en zilver voor "In Flanders Fields", brons is voor Gaston Slaets (SCV) voor "Klei". De wisselbeker juniores is voor Locina, de seniores voor SWD.

De Galaprojectie met 10 films en interviews van de cineasten (Michelle) heeft opnieuw plaats in het OC Westrand, Dilbeek op 29 april. "De natuur bespied" zal tweede eindigen op de nationale CvB-wedstrijd in Sint-Gillis-Waas. 

 

Betwisting

Op de algemene vergadering worden Luc De Clercq als secretaris en Willy Van Blaere als voorzitter in hun functies herkozen (Willy vraagt om een vertrouwensstemming). Als op dezelfde algemene vergadering het wedstrijdreglement wordt goedgekeurd, meent Jos Hoeyberghs (Leuvense Filmclub) in zijn pen te moeten kruipen met een open brief naar de leden van Bracina en de voorzitters van CvB en de andere provincies. Het betwiste artikel gaat over de begeleidende commentaar bij de film. Die moet in het Nederlands zijn, dialect of een andere taal moeten worden ondertiteld. Volgens Hoeyberghs werd op de studiedag beslist om "een andere taal" te schrappen en nu staat de tekst er toch weer in. Hij is ook tegen een dagelijks bestuur om te verhinderen dat "zaken eerst worden geregeld en dan op de algemene vergadering naar voor worden gebracht om te zorgen dat ze worden goedgekeurd". In mei zal de Leuvense haar ontslag uit Bracina aanbieden. 

 

Cursus: Roger Vounckx - over Studio 10/11 en Adobe Encore DVD 2.0 - heeft afgehaakt en wordt vervangen door Wim De Saeytyd met een vervolgcursus van vorig jaar; deze gaat over "Spelen met montage", op 27 oktober bij Locina, Achturenhuis, Leuven

 

Studiedag clubbesturen: 8 december, zelfde locatie. Bespreking Bracina-statuten. 

 

Aantal clubs: 14 clubs met 273 leden

Smalfilm- en VideoClub Brussel, VSCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Smalfilm- en videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Skoop Videogroep Leuven, Film & Videoteam Locina (Leuven), Damci (Diest), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), VideoClub Zennevallei (VCZ), Videoclub Cinéoks (Okselaar), Amateur Videasten Tienen (AVT), Heverse Film- en Videoclub (HFVC), Landense Video-amateurcineasten, Lavidac (Landen)

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Casy Siebens (VSCB), Leo Ceuppens en Eddy Stas (K65), Denise De Braekeleer en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Raymond Appelmans (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (Skoop), Carl Goossens en Lou Boghe (Locina), Paul Wouters en Gustaaf Swinnen (Damci), Jos Rinckhout en Paul Van Welden (SCV), Michelle Cooreman (VCZ), Luc Peron en Patrick Frederickx (Cinéoks), Georges Vanoppen  en Gaston Wuestenberghs (AVT), Frans Luytens en Freddy Courtois (HFVC), Gaston Bourlet (Webas), Peter Miseur en Freddy Ronsmans (Leuvense Filmclub), Tony Renson en Edgard Schreurs (Lavidac)

 

CvB Vlaams-Brabant: Jean-Pierre Van Cauwenberge is voorzitter van CvB Vlaams-Brabant. Paul Wouters vervangt Wim Aertgeerts.

Er wordt een toonmoment georganiseerd n.a.v. een fotoshoot en wedstrijd van de Fotokringen over "Paardensport"; Bracina toont 5 films over paarden.

Voor het project Druivenfeesten Overijse "Van druif tot druivenfeesten" hebben verschillende filmclubs al opnames gemaakt van de hen toebedeelde manifestatie, die op de studiedag worden getoond; er zijn 5 films van 10 minuten. De verkiezing van de Druivenkoningin en de Loopkoers moeten nog worden gefilmd. 

 

Het Centrum voor Beeldexpressie (CvB) stelt projectgroepen samen om verandering in het filmgebeuren te stimuleren: een projectgroep "vernieuwing huidige wedstrijd" (voorzitter Michelle), een projectgroep "alternatieve wedstrijd, festival" en een projectgroep "jeugd" (voorzitter Jean-Pierre). 

 

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template