Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 6 - 1977

Eerste tijdschrift

Onder impuls van Julien Keymolen werd gestart met “BRAKINA”, het tijdschrift van de Brabantse Amateurcineasten. Hierin staan verslagen van de Bracina-vergaderingen, contactadressen en nuttige inlichtingen over de clubleden, het reglement van de provinciale wedstrijd, het verslag van de algemene NAB-vergadering… Zolang Julien secretaris was, zal hij instaan voor het tijdschrift (een 10-tal in totaal). Heeft iemand hiervan nog een exemplaar in zijn archief? 

 

Wedstrijd

De provinciale wedstrijd had opnieuw plaats in het Sint-Jozefinstituut, in Ternat, op zondag 27 februari, ingericht door Hobby Film Ternat (HFT). Het inschrijvingsgeld per film was 250 BEF. De juryleden, Willy Verlinden, Armand Baptist en Bert Tauwenberg (Provac), Guido Withouck (Wevac) en Guy Dessers (Livac), moesten 34 films jureren. 

Een middagmaal kostte ineens 350 BEF.

Laureaat was “Middelheim in beeld”, een animatiefilm in 19 mm van R. Voisin (De Muze), gevolgd door “Labourd” (8 mm) van K. Broechoven (HFT). HFT werd uitgeroepen tot de beste club. Proclamatie was op 17 maart. 

 

Welkom Locina en Damci

De vergadering van 3 oktober in Merchtem moet memorabel geweest zijn: niet alleen omdat er een negende club werd verwelkomd, Locina uit Leuven, maar vooral omdat de leden van de raad van bestuur werden vergast op echte, heerlijke champagne. Wie daarvoor had gezorgd staat er niet bij. Het effect was wel dat tal van nieuwe ideeën aan de clubs werden voorgelegd, zoals het oprichten van een juniorescategorie met een aparte provinciale wedstrijd, het installeren van verschillende comités, bijv. voor administratie, financieel beheer, techniek, wedstrijd, en ook klachten…

Een maand later, op 10 november, wordt Damci uit Diest onthaald, in de persoon van H. De Wit. 

 

Bestuur

Guido Bout (voorzitter), W. Lemmens (ondervoorzitter), Julien Keymolen (secretaris), Maurice Trog (penningmeester) en Ivo Boon (public relations)

 

Aantal clubs: 10 met in totaal 223 leden

SmalfilmClub Brussel, SCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Filmclub De Muze (Muizen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Foto- en Cineclub Erps-Kwerps, de Heverleese Filmgroep, Smalfilmclub Westrand Dilbeek (SWD), Locina (Leuven), Damci (Diest)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template