Agenda najaar 2021

- Zaterdag 16 oktober, van 9.30 tot 17 uur: cursus "Sfeer scheppen met licht" door Tony Jacobs. Leuven, Achturenhuis, Maria Theresiastraat 121. Inschrijven ten laatste op 1 oktober bij de Bracina-secretaris (liefst per club); voor niet-Bracina-leden: 10 euro. 

- Van 29 tot 31 oktober: nab 2.0 FilmFest in CC De Mastbloem, Kruisem. Inschrijven van 15/08 tot 01/10 via www.nab2.be 

- Zaterdag 6 november, start om 14.30 uur: toonmoment van themawedstrijd "Seizoen(en)", in samenwerking met SWD en VAF. Sint-Ulriks-Kapelle, Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 26. Gevolgd door prijsuitreiking en receptie. 

- Zaterdag 20 november, van 14 tot 18 uur: Galaprojectie van aantal deelnemers aan de Bracina-wedstrijd 2020-21, gevolgd door prijsuitreiking en receptie in samenwerking met SWD. Sint-Ulriks-Kapelle, Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 26.

Nieuwe datum voor Bracina-cursus: 16 oktober

"Sfeer scheppen met licht" is de titel van een Bracina-cursus die Tony Jacobs twee jaar geleden in het najaar zou gegeven hebben, maar die door de coronapandemie in het water viel. Die cursus staat nu opnieuw op de agenda.

De cursus gaat over belichting en verlichting.De voormiddag zou eerder theoretisch opgevat worden, terwijl de namiddag meer op de praktijk is toegespitst. Tony raadt dan ook aan dat de cursus-deelnemers hun camera (inclusief statief) zouden meebrengen. Tony is een begenadigd lesgever en geeft altijd veel praktische tips. Hij zal het niet alleen hebben over speelfilms maar heeft beloofd ook het aspect belichting in een documentaire film of een reportage aan bod te laten komen.  

Wanneer: zaterdag 16 oktober 2021, van 9.30 tot 17 uur. 

Waar: Achturenhuis, Maria-Theresiastraat 121, 3000 Leuven. Dat is dichtbij het station (trein en parking onder/achter het station). 

Middagmaal: Brasserie Van de Weyer (aan station) eetmaal + 2 drankjes aan de prijs die geldt in het restaurant (vooraf melden bij inschrijving)

Deelname in de kosten: deelname cursus gratis voor Bracina-leden, niet-leden betalen 10 euro. 

Inschrijven (liefst per club) bij de secretaris tegen 1 oktober ten laatste. 

 

Laureaten bekend op Gala in november

Hallo iedereen, 

De eerste online-wedstrijd van Bracinafilms is voorbij. De juryleden hebben hun quotaties doorgegeven aan de secretaris, die als enige weet wie de meeste punten kreeg.  

En zijn lippen blijven verzegeld tot de Galafilmprojectie op 20 november in Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle. Van 14 tot 18 uur kunnen 11 van de 16 films worden geprojecteerd in drie blokken, in willekeurige volgorde en er wordt vooraf niet bekend gemaakt welke films dit zijn. Zo zal het hopelijk een hoogtepunt worden in dit tweede coronajaar. Intussen heeft de secretaris berekend dat de films gemiddeld 23 keer werden bekeken. Of dat veel of weinig is, laat ik aan jullie beoordeling over. 

De Gala wordt afgesloten met de prijsuitreiking aan de drie laureaten (eerste, tweede en derde plaats in het algemeen klassement) en een receptie. Er zal ook een palmares beschikbaar zijn met het algemene klassement. Nog vermelden dat Etienne Ghellynck als jurylid werd vervangen door Tony Jacobs. 

Maar eer het zover is, zijn er nog twee activiteiten van Bracina die om jullie aandacht smeken... Zie andere artikeltjes. 

Tot binnenkort. 

Wedstrijd "Seizoen(en)" loopt weer

In vorige berichten konden jullie lezen dat deze provinciale themawedstrijd on hold werd gezet. Welnu, dat is bij deze opgeheven. 

Even herhalen: De film moet met een seizoen te maken moet hebben: de natuur in één seizoen/of over verschillende seizoenen, een activiteit gelinkt aan een seizoen (bijv. druiven plukken), of een seizoen dat de hoofdrol speelt in een speelfilm of documentaire... Alle genres van film zijn toegelaten en zullen worden beoordeeld op aanwezigheid van het thema, en op originaliteit en uitwerking van het verhaal door een driekoppige jury van buiten Bracina. Er zal ook extra aandacht gaan naar cameravoering, omdat dit een aspect is waar in het algemeen nog heel wat kan worden verbeterd.  

Dankzij een subsidie  van het VAF - dat is het Vlaams Audiovisueel Fonds - zullen er mooie prijzen zijn voor de beste films. De jury selecteert 8 films die in aanmerking komen voor het openbare toonmoment, op zaterdag 6 november in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle. En daar bepaalt het publiek voor de helft mee welke film met de hoofdprijs naar huis mag. 

Inschrijven kan tot 20 september (formulier volgt later nog). 

Het is nog enkele maanden: maak dus vrienden en kennissen die al eens een filmpje draaien, warm om mee te doen ! 

Hierbij het reglement met aangepaste data

 

Succes !

 

 

Eerste online-BRACINA-wedstrijd

Hallo iedereen,

Hopelijk gaat het nog goed met jullie allen, amateurfilmers, ondanks de beperkingen die de overheden ons opleggen.

Op enkele gevallen na, ligt de activiteit in de meeste Vlaamse clubs stil, net zoals alle overige activiteiten trouwens. Al lijkt er stilaan wat beweging in het vooruitzicht te komen. Ik hoor van de meeste clubs dat het wellicht niet vóór september zal zijn dat er live vergaderd zal kunnen worden. Maar ik vermoed dat er toch gefilmd werd ... Er zijn in eigen land genoeg plekjes te ontdekken en met de zonnige dagen die eraan komen, kunnen we met camera en statief (en mondmasker) weer op pad.

Een live Bracina-wedstrijd zal er dit voorjaar niet zijn, wel een online editie. Inschrijven kan tot 15/4/2021, aan dezelfde voorwaarden als de vroegere live-versie. Films van clubs die geen clubwedstrijd hebben gehad, moeten inschrijven voor de preselectie door Bracina en dit vóór 1/4/2021. Meer info in bijgevoegd reglement of bij de secretaris via bracina.secr@hotmail.com

Hopelijk kan dan in het najaar, op 20/11/2021 in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, een coronaproof galavertoning live worden georganiseerd.

Tot slot, nog een troostende gedachte voor diegenen die in deze pandemiestrijd geliefden hebben verloren.

Jullie webmaster

 

Reglement BRACINA-wedstrijd 2020-2021

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2021  Bracina   globbers joomla template