Jouw mening over Project 2023  

 

 

We zien het alsmaar vaker in films en op tv: de camera staat niet meer stil. Kleine bijna onmerkbare pans of zooms, of integendeel, snelle wipes met onscherp beeld om van de ene scene naar de andere te gaan. Amateurfilmers zijn er niet steeds fan van. Dat komt omdat deze bewegingen niet evident zijn en niet altijd gemakkelijk uit te voeren, … want een schokkerig, hobbelend, wazig beeld willen we niet bereiken. 

 

Bracina reikt amateurfilmers daarom een cursus aan om met eenvoudige middelen toch supergave en supercoole bewegingen in uw films te krijgen. De cursus "bewegende beelden" zou in december 2022 in Leuven plaats hebben en gegeven worden door cameraman Bram Claus (zie onderaan). 

 

Om het geleerde in de praktijk om te zetten, met de tips van de lesgever, zou Bracina graag opnieuw een subsidie-aanvraag indienen bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). En over welk project dat zou zijn, willen we graag je mening.

 

De uitdaging zou zijn om een film (beperkt in de tijd) met "bewegende beelden" te maken. Het onderwerp zelf is vrij te kiezen. 

 

Zijn er die nog meer willen? Bracina probeert al 50 jaar haar leden originele films te laten maken! Dan mag de uitdaging toch nog wat groter zijn. Dus voor de durvers: Maak een one-shotfilm met bewegende beelden!

 

Vragen: 

1. Vind je dat Bracina nog een project moet opzetten in 2023?

 

2. Zou je deelnemen aan een wedstrijd voor films met bewegende beelden? 

 

3. Zou je naar de Bracina-cursus komen rond bewegende beelden in december 2022?

 

4. Neem je de uitdaging aan om een one-shotfilm met bewegende beelden te maken?

 

5. Ben je eerder voorstander van een project met een klassiek thema? Zo ja, heb je een voorstel?

 

Antwoorden doorgeven aan de clubafgevaardigde die ze dan zal bundelen (of rechtstreeks doorsturen naar de secretaris). Op de volgende Bracina-vergadering worden de resultaten besproken. Einddatum is 30 juni 2022. 

------

 

Over Bram Claus: 

Bram is de zoon van de ons allen gekende Rony Claus, die op wedstrijden en festivals altijd schitterende films toont, en lid is van Film- en Videoclub Impuls Kortrijk. De appel is dus niet ver van de boom gevallen. 

Bram is vanaf zijn 12 jaar al lid van Impuls. Gestopt door tijdsgebrek omdat hij na zijn studies aan de filmschool Narafi fulltime als EFP camera begonnen is bij productiehuis Woestijnvis (filmen 'op locatie'). Intussen is hij reeds 14 jaar actief in de sector. Naast camerawerk is hij evenzeer geïnteresseerd in licht, alle soorten cameragrip als kraan, steadycam/gimbals, drones, …

Hij heeft meegewerkt aan programma’s als: Man bijt hond - God en klein pierke - De rechtbank - De ideale wereld - De slimste mens - Hotel römantiek - De Mol - De containercup - Topdokters

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template