Bracina 50 jaar - Aflevering 25 – 1996

 

 

Oproep

Meer dan een programmaboekje heb ik niet… Kan iemand mij helpen met een jaarverslag? Een samenstelling van de raad van bestuur en het bestuur? Onthoudenswaardige feiten ?? waarvoor dank bij voorbaat!!!!! Mij mailen kan door hier te klikken.

 

Uit de uitnodiging voor de algemene vergadering van 1996, leid ik wel af dat Willy Van Blaere (SCB) voorzitter is geworden, Paul Wouters (Damci) ondervoorzitter en Georges De Waele (Damci) secretaris, ergens in 1995 (?). De laatste twee zijn herkiesbaar, evenals Joris Salaets, en allen worden herkozen in hun functie.

Smalfilmclub Brussel (SCB) is opnieuw in rouw. Na Guido Bout, is een andere clubpersoonlijkheid overleden: Jaap Schallenberg. De Nederlander, 76 jaar, was 13 jaar lid van SCB, hoofdredacteur van "het esseebeeke", het clubblad van SCB. Zijn pen kon scherp zijn, zijn opmerkingsvermogen groot en als hij het niet eens was, dan wist iedereen het. 

Het kasverslag leert 179.810 BEF inkomsten en 224.630 BEF uitgaven, of een tekort van 44.829 BEF, dat zonder probleem uit de reserve kan worden gehaald (op 1 januari 1996 bedraagt dat 183.216 BEF). 

 

24ste provinciale wedstrijd

We zijn opnieuw te gast in het Recreatiecentrum Itterbeek op 30 en 31 maart. Juryleden van deze editie zijn Willy Cocken (Antwerpen), Frieda Schotte en Ronny Claus (West-Vlaanderen), Roger Vounckx en Betty Boeckaert (Oost-Vlaanderen). 

17 juniores en 19 seniores komen aan de beurt. Laureaten zijn "PIT" (J) van Bruno Van Rompaey  (HFG), en een ex-aequo met 80 punten (zilver+) "Stairwell to heaven" (S) van Liliane Heylen & Wim Aertgeerts (HFG) en "Draad" (S) van Gaston Slaets (SCV).

Wisselbeker seniores SCV en juniores VCZ.

 

Bestuur: Willy Van Blaere (voorzitter), Paul Wouters (ondervoorzitter), Georges De Waele (secretaris en PR), Maurice Crabbe (penningmeester) en Joris Salaets (technisch raadgever)

 

Aantal clubs: 13 met 266 leden

Aantal clubs: 13 met 266 leden

Smalfilm- en VideoClub Brussel, VSCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Smalfilm- en videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Heverleese Film- en Videogroep, Film & Videoteam Locina (Leuven), Damci (Diest), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), VideoClub Zennevallei (VCZ), Videoclub Cinéoks (Okselaar) en Amateur Videasten Tienen (AVT), Haachtse Film- en Videoclub (HAKIS)

Merk op dat verschillende clubs in hun naam "videoclub" hebben toegevoegd, maar alleen bij SCB zijn ook de initialen veranderd in VSCB.

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2024  Bracina   globbers joomla template