Bracina 50 jaar - Aflevering 28 – 1999

Heibel, boel …

De nieuwe clubafgevaardigde van VCZ vanaf september is Ivo Van Uffelen en vermits hij trouw van elke Bracina-vergadering een schriftelijk verslag voor de clubvoorzitter maakt, geraak ik terug aan meer info. 

Zo lees ik dat Michel Wybo dd Bracina-secretaris is op dat moment. De penningmeester Maurice Crabbe ligt in de clinch met de voorzitter Willy Van Blaere: het gaat erom dat Maurice weigert de NAB-lidgelden door te storten wegens onenigheid over een subsidie waar Bracina van NAB al of niet recht zou op hebben. Maurice neemt in november ontslag en is voor 2000 niet herkiesbaar, na 12 jaar penningmeesterschap. Zijn taak wordt tot de volgende algemene vergadering overgenomen door de voorzitter.

Ook in HFG is er heibel wat resulteert in het vertrek van een aantal leden die een 14de Bracina-club vormen: de Leuvense Filmclub, met Jos Hoeyberghs aan het hoofd.

Voor haar werking heeft Bracina 12.432 BEF in kas. 

 

en onenigheid

Voor de 27ste editie van de provinciale wedstrijd trekken we voor de vierde maal naar het Recreatiecentrum Itterbeek, en wel op 24 en 25 april. SWD neemt de organisatie op zich, met de steun van het gemeentebestuur, de Cultuurraad, het OC Westrand van Dilbeek, het Recreatiecentrum Itterbeek, en de BBL. 

Juryleden zijn Roger Vounckx (Oost-Vlaanderen), Hector Poel (Limburg), Bert Tauwenberg en Raymond Cardinael (Antwerpen) en Werner Van Branteghem (West-Vlaanderen). Van de 16 juniores haalt een clubfilm van Locina "Het Leuvense stadhuis" goud. Zilver is er voor Willy Van Bamis (SCV) met "De melkweg" en brons voor Pierre Maas (SWD) met "Een trip door Frankrijk". De wisselbeker gaat naar Locina. Bij de seniores zijn er 20 films: Florent Van Opstal (SWD) haalt voor de derde maal op rij goud met "Het levende woud" en zilver met "Sula Bassana"; brons is voor een clubfilm van SWD "Zwijgen als een graf", waardoor SWD met gemak de wisselbeker seniores binnenhaalt. 

De wedstrijdsfeer wordt ontsierd door een onenigheid over de toelating tot de NAB-wedstrijd. Daarvoor is volgens het NAB-reglement 75% nodig, maar in het Bracina-reglement staat dat een film die van 4 op de 5 juryleden minimum 75% krijgt, naar de nationale wedstrijd mag doorgaan. Waarom Bracina dat in haar reglement heeft gezet, is mij ook een raadsel want het is tenslotte NAB die de voorwaarden voor haar wedstrijd hanteert. De juryleden zijn evenwel onverbiddelijk en de film "Het echte China" van Johan Leemans (SCV) kan met 74% niet naar de nationale wedstrijd. Het gevolg is dat de verhouding tussen Johan Leemans en Bracina nooit meer goed zal komen.

 

Bestuur: Willy Van Blaere (voorzitter), Joris Salaets (ondervoorzitter), Maurice Crabbe (penningmeester) en Willy Bollyn (technisch raadgever)

 

Aantal clubs: 14 clubs met 299 leden

Smalfilm- en VideoClub Brussel, VSCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Smalfilm- en videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Heverleese Film- en Videogroep, Film & Videoteam Locina (Leuven), Damci (Diest), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), VideoClub Zennevallei (VCZ), Videoclub Cinéoks (Okselaar) en Amateur Videasten Tienen (AVT), Heverse Film- en Videoclub (HFVC), Leuvense Filmclub

 

Bracina-afgevaardigden naar raad van bestuur NAB: Willy Van Blaere, Maurice Crabbe en ??

 

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2022  Bracina   globbers joomla template