Bracina 50 jaar - Aflevering 29 – 2000

 

Vrouwelijke secretaris

Bracina kan het jaar beginnen met 11.037 BEF in kas, maar zonder secretaris en zonder penningmeester. Voor de functie van voorzitter zijn er twee kandidaten: Willy Van Blaere en Michel Wybo. De eerste haalt het met 20 stemmen tegen 5. Michel Wybo wil dan wel secretaris worden maar onder voorwaarden die door de vergadering niet kunnen worden aanvaard. Na het incident met Maurice Crabbe blijft SWD weg uit de vergaderingen van de raad van bestuur. 

HFT neemt twee taken op zich: Jean-Pierre Van Cauwenberge, voorzitter van HFT, wordt ondervoorzitter en Denise De Braekeleer verklaart zich bereid om secretaris te worden voor één jaar als test (maar dat zal blijkbaar meevallen want ze zal er nog twee jaar bijdoen!).

Om de krappe financiële situatie van Bracina te verhelpen - inkomsten heeft Bracina niet, subsidies nog niet toegekend (?) -, stelt NAB een lening voor, waar evenwel voor wordt gepast. 

In november zou NAB een bedrag van 151.620 BEF subsidies aan Bracina overmaken waardoor de financiële onzekerheid voorlopig toch van de baan is. 

 

Florent voor de vierde keer op rij

De 28ste provinciale wedstrijd is in het Cultuurcentrum Begijnhof Diest, op 29 en 30 april (10-22 uur, 10-17.15 uur), gevolgd door de prijsuitreiking om 19 uur. Inschrijven voor een warme maaltijd aan 395 BEF kan voor beide dagen. Er zijn 12 juniorfilms en 33 seniorfilms, die worden gejureerd door Urbain Appeltans en Magda Verbist (Limburg), Raymond Cardinael (Antwerpen), Werner Van Branteghem (West-Vlaanderen) en Fernand Walravens (Oost-Vlaanderen). Bij de juniores staat Pierre Maas (SWD) met "De Provence in geuren en kleuren" op één, Peter Van Londersele (SWD) met "Paradijselijke tuinen" op twee en Paul Roelens (Locina) met "Livingston achterna" op drie; de wisselbeker is voor VSCB. Bij de seniores staat Florent Van Opstal (SWD) voor de vierde maal op rij op de eerste plaats, ditmaal met "Struggle for life", William Van Londersele (SWD) met "Waar traditie en geloof samengaan" staat op twee en Jossa, Hoeyberghs en Duerinckx (Leuvense) met "Meensel-Kiezegem 44" op drie; de wisselbeker is voor SWD. 

Er wordt ook een wedstrijd gehouden voor de beste club-clip waarvoor 8 clubs een filmpje insturen: winnaar is de Leuvense Filmclub, gevolgd door HFT en VSCB (andere deelnemende clubs zijn: VCZ, SWD, Locina, Cineoks en Damci). 

Om naar de NAB-filmwedstrijd te mogen is 70% vereist (zowel voor juniores als voor seniores), of van 4 juryleden minstens 70% behaald hebben (tot vorig jaar was dat 75%). 

 

Lidgelden voor volgend jaar: 

NAB 475 BEF

Bracina: 150 BEF

Aansluiting van club bij Bracina: 1000 BEF (administratieve kosten)

 

Bestuur: Willy Van Blaere (voorzitter en penningmeester), Jean-Pierre Van Cauwenberge (ondervoorzitter/verantwoordelijke decreetactiviteiten), Denise De Braekeleer (secretaris) en Willy Bollyn (technisch raadgever)

 

Aantal clubs: 14 onveranderd

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en René Piérard (SCB), Leo Ceuppens en Eddy Stas (K65), Jean-Pierre Van Cauwenberge en Willy Savenberg (HFT), - (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (HFG), Theo Gillard en Carl Goossens (Locina), Gustaaf Swinnen en Albert Goeleven (Damci), Chrétien Van Vooren en Willy Van Bamis (SCV), Ivo Van Uffelen (VCZ), Luc Peron en Patrick Frederickx (Cinéoks), Georges Vanoppen en Pierre Vanroelen (AVT), Jozef De Mulder en Philemon Luytens (HFVC), - (Webas), Piet Van Mol en Lucien Baes (Leuvense Filmclub)

 

Bracina-afgevaardigden naar raad van bestuur NAB: Willy Van Blaere, Jean-Pierre Van Cauwenberge en Wim Aertgeerts

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template