Bracina 50 jaar Aflevering 31 – 2002

 

30 jaar met twee nieuwe clubs

Bracina bestaat in 2002 precies 30 jaar en het lijkt erop dat het weer wat beter gaat: het aantal films die aan de provinciale wedstrijd mogen deelnemen stijgt weer en twee nieuwe clubs sluiten zich aan, namelijk Alles Cannes uit Tienen en de Landense Video-amateurcineasten (Lavidac) uit Landen. In april zit er ongeveer 13.500 € in kas. De bestuursvergaderingen gaan door in het lokaal "De Klokke" in Haasrode.

Voor de feestviering op 14 december keren we terug naar het Recreaticentrum, Itterbeek. Er was een themawedstrijd "Verfilm een mop in twee minuten" voor clubs waarvoor 10 clubs een film inschreven: "Langs de waterkant" (Locina), "Het restaurant" (Alles Cannes), "Brrrr…" (Damci), "Het examen" (HFT), "Tatoo" (VCZ), "De kwast" (SWD), "Aan 't frietkot" (VSCB), "Bob" (SCV), "Pech" (Heverse) en "Jagersperikelen" (Lavidac). En de winnaar is: "Bob" van Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde. 

Er is een academische zitting met toespraken van Freddy Van Vlaanderen als voorzitter CvB en Roger Vounckx als voorzitter afdeling film, en de avond wordt afgesloten met een receptie, diner  (30 €) en DJ Casy. 

 

Goud voor junior uit nieuw aangesloten club

De 30ste provinciale wedstrijd wordt, in samenwerking met Locina, georganiseerd in het Achturenhuis in de Maria Theresiastraat in Leuven, op 20 en 21 april. De jury bestaat uit een oud-bekend en een nieuw gezicht uit West-Vlaanderen, respectievelijk Werner Van Branteghem en Raymond Dangez, en verder Willy Lenjou uit Oost-Vlaanderen, en Tony Jacobs en Raymond Cardinael uit Antwerpen. Bij de 27 juniores is het goud voor een speelfilm van twee leden van de nieuwe club Alles Cannes, Johan Basteyns en Carlo Vangrunderbeeck, "De undercover lover", zilver voor Frederic Chanteux (Leuvense) "Doreen II" en brons voor Eduard De Roover en F. Eembeeck (Locina) "Pompeï". Bij de 32 seniores bekleedt SWD de drie eerste plaatsen: goud voor Frank Noels "Onrust in het paradijs", zilver voor Florent Van Opstal "Het rijk van de Skua" en brons voor William Van Londersele en Louisa De Troch "Het land van de Maasai", waardoor SWD uiteraard opnieuw de wisselbeker bij de seniores wint. De wisselbeker juniores is voor Locina. 

Het middagmaal betalen we voor de eerste keer in euro, 18,50 euro, op zaterdag in Brasserie Oud Leuven, op zondag koud buffet in het Achturenhuis zelf. 

 

Bestuur: Willy Van Blaere (voorzitter en penningmeester), Jean-Pierre Van Cauwenberge (ondervoorzitter/verantwoordelijke decreetactiviteiten), Denise De Braekeleer (secretaris) en Willy Bollyn (technisch raadgever)

 

Aantal clubs: 16 clubs met 310 leden

Smalfilm- en VideoClub Brussel, VSCB (Vorst), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Smalfilm- en videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Heverleese Film- en Videogroep, Film & Videoteam Locina (Leuven), Damci (Diest), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), VideoClub Zennevallei (VCZ), Videoclub Cinéoks (Okselaar) en Amateur Videasten Tienen (AVT), Heverse Film- en Videoclub (HFVC), Leuvense Filmclub, Alles Cannes (Tienen), Landense Video-amateurcineasten, Lavidac (Landen)

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Evelyne Ravert (VSCB), Leo Ceuppens en Eddy Stas (K65), Jean-Pierre Van Cauwenberge en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Florent Van Opstal (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (HFG), Theo Gillard en Carl Goossens (Locina), Gustaaf Swinnen en Albert Goeleven (Damci), Chrétien Van Vooren en Willy Van Bamis (SCV), Michelle Cooreman (VCZ), Luc Peron en Patrick Frederickx (Cinéoks), Georges Vanoppen en Gaston Wurstenberghs(AVT), Jozef De Mulder en Herman Poels (HFVC), Gaston Bourlet (Webas), Piet Van Mol en Lucien Baes (Leuvense Filmclub), Johan Basteyns en Philip Grammet (Alles Cannes), Tony Renson en Edgard Schreurs (Lavidac)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template