Bracina 50 jaar - Aflevering 33 – 2004  

 

Nog meer SWD boven

Op initiatief van SWD, wordt de 32ste provinciale wedstrijd gehouden in het Recreatiecentrum Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek. Sinds vorig jaar zijn alle provinciale wedstrijden voorselecties van de (nationale) CvB-wedstrijd, een gevolg van de subsidiëringswijze. Op zaterdag 17 april wordt de projectie van de 22 juniores onderbroken door de 1-minuutfilmwedstrijd van Facineb, Bracina-voorzitter Willy Van Blaere is immers ook secretaris-generaal van de tweetalige Federatie van AmateurCineasten van België (Facineb). Zondag 18 april zijn 31 juniores aan de beurt. 

De juryleden zijn Walter De Cock (Limburg), Chris Debue en Raymond Dangez (West-Vlaanderen), Tony Jacobs (Antwerpen) en Godelieve Van Vreckom (Oost-Vlaanderen). Gouden medailles zijn er voor Tony Grant (SWD) met "Speelgoedsoldaten" (J) en Florent Van Opstal (SWD) met "Kinderen van Boeddha" (S). Zilveren voor Jeanine De Ridder (HFT) met "West Canada" (J) en Florent Van Opstal met - en dat zijn we niet gewoon - een fantasiefilm "Vincent". En de bronzen gaan naar Marc Vandroemme (VSCB) met "Full Color" (J) en Frank Noels (SWD) met "Finland, dochter van twee moeders" (S). SWD doet bij de seniores mee met maar liefst 10 films (waaronder de drie laureaten), maar toch gaat de wisselbeker naar SCV dat met slechts drie films (het minimum) een hoger gemiddelde haalt. Niet iedereen bij SWD is daar blij mee. Bij de juniores haalt SWD met drie deelnemende films wel de wisselbeker naar Dilbeek. 

En dat terwijl SWD zich ingezet had om elke middag een heus feestmaal te serveren: terrine van zalm, parelhoen met druiven en port, duo van chocoladeschuim op zaterdag, en rivierkreeftensoep, varkenshaasje op grootmoederswijze en crème brûlée op zondag. Inschrijven vooraf is nodig (15 euro/middagmaal) maar alles is volzet!

Florent wordt op de CvB-wedstrijd seniores laureaat in de reeks informatiefilms en vicelaureaat in de reeks fantasiefilms (een eerste prijs werd niet toegekend). 

 

P.S. Aan het 1-minuutfilmfestival namen 48 (!) films deel, van maximum 1 minuut uiteraard, en maar liefst 17 (!!) van Bracina-leden. Winnaar werd "Te laat" van Marc Theeuws (VTB-VAB Antwerpen). 

 

Galaprojectie volgens strikt protocol

Er is opnieuw een galaprojectie met prijsuitreiking, in het CC Westrand, Dilbeek, op zondag 24 april om 14.30 uur, afgesloten door een receptie om 18 uur. Om alles ordentelijk te laten verlopen, wordt een uitgebreid protocol vastgelegd (Was Jean-Pierre de auteur hiervan?). Eerst worden 10 films geprojecteerd, met vóór elke film een korte inleiding die iets meer vertelt over de cineast en de film zelf (Michelle Cooreman). De prijsuitreiking verloopt vlot. Een minpuntje op de receptie: er waren 350 broodjes voorzien voor 80 gasten, en toch waren er gasten die niet één broodje konden bemachtigen…

De formule zal de volgde jaren worden herhaald maar de broodjes zullen worden rondgedragen, en niet meer neergezet. Een traditie is zo ingezet, en dat zal jaren worden volgehouden. 

 

Nog meer activiteiten

Om het nieuwe werkjaar goed in te zetten, bieden Bracina en Locina in de pauze van de algemene vergadering een glas schuimwijn en heerlijke snacks aan. Met meer dan 12.000 euro op de rekening en meer dan 6000 euro subsidies per jaar via het CvB zijn er geen financiële problemen. Maar voor wat hoort wat. Er is een cursus van Tony Jacobs (over "Belichting in al zijn aspecten") op 30 oktober bij Lavidac (Landen), en een cursus montage ("Beelden leren lezen" door Filip De Boer en Raoul Mortier) op 18 december bij VSCB (De Zeyp, Ganshoren).

De studiedag wordt herhaald (13 november Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, georganiseerd door SWD, met een eetmaal aangeboden door Bracina voor 2 vertegenwoordigers per club, moderator is Jean-Pierre Van Cauwenberge, verslag Michelle Cooreman). Het aantrekken van nieuwe leden is een hoofdthema (en dat zal jaren later nog zo zijn). 

Ook de wederkerige projecties worden voortgezet: elke Bracina-club trekt voor een projectie-avond naar een andere Bracina-club, de uitwisseling wordt elk jaar door lottrekking bepaald.  

 

Bestuur, aantal clubs en lidgelden onveranderd.

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Evelyne Ravert (VSCB), Leo Ceuppens en Eddy Stas (K65), Jean-Pierre Van Cauwenberge en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Raymond Appelmans (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (HFG), Jean-Pierre Allaerts en Carl Goossens (Locina), Gustaaf Swinnen en Albert Goeleven (Damci), Jos Rinckhout en Willy Van Bamis (SCV), Michelle Cooreman (VCZ), Luc Peron en Patrick Frederickx (Cinéoks), Georges Vanoppen en Gaston Wurstenberghs (AVT), Jozef De Mulder en Frans Luytens (HFVC), Gaston Bourlet (Webas), Peter Miseur en Jozef Baeb (Leuvense Filmclub), Johan Basteyns (Alles Cannes), Tony Renson en Edgard Schreurs (Lavidac)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template