Bracina 50 jaar - Aflevering 41 – 2012

 

Bracina is 40 nu

Voor haar 40ste verjaardag schrijft Bracina een wedstrijd voor éénminuutfilms uit. Slechts 5 films schrijven in, waaronder 3 van Locina. Winnaar wordt een clubfilm van Skoop "Pik-nick". De films worden geprojecteerd op de provinciale wedstrijd en beoordeeld door dezelfde jury. Daarvoor worden we verwelkomd in CC De Borre in Bierbeek, door Skoop Videogroep Leuven en Locina, op 21 en 22 april. De juryleden, Etienne Herinckx en Walter De Cock (Limburg), Betty Bouckaert (Oost-Vlaanderen), Tony Jacobs (Antwerpen) en Guy Ballet (onafhankelijke), beoordelen ook 6 juniorfilms en 47 seniorfilms. Bij de juniores eindigt Marie-Jeanne Loyez (HFT) met "A city that never sleeps" als eerst geklasseerde, gevolgd door Remy Boon (Skoop) met "Begijnhof Diest" en Roger Deprouw (KVCB) met "Tarascon in feest". Bij de seniores ziet de top 3 er zo uit: "Confession" van Gaston Slaets (SCV), "Hombrez de maiz" van Jeannine de Ridder (HFT) en "Het rode eiland" van Liliane Suykens (K65). Beide wisselbekers vliegen nog eens definitief de deur uit omdat ze telkens driemaal op rij werden gewonnen: bij de juniores door KVCB (wat een primeur is!) en bij de seniores door SCV (voor de 4de maal!!).

De Gala heeft plaats op zondag 12 mei vanaf 14 uur in CC De Ploter, Sint-Katharina-Lombeek, de stek van HFT. Er zijn een overzicht van 40 jaar activiteit en interviews van de cineasten van wie de film wordt geprojecteerd. Daarna is er de prijsuitreiking en de namiddag wordt afgesloten door een feestmaal (54 ingeschrevenen) en DJ Casy Siebens. Elke club krijgt een dvd met een compilatie van de vertoonde films. 

De CvB-wedstrijd is in Sint-Truiden, CC De Bogaard, op 6, 7 en 8 mei waar 10 Bracina-films aan deelnemen. Onder de laureaten, genomineerd voor Sociaal aspect "Confession" van Gaston Slaets, voor Fotografie "Het mysterieuze paradijs" van Liliane Suykens en voor Klankband "Het rode eiland" eveneens van Liliane Suykens. De algemene laureaat is Ronny Claus met "Spiegels". 

 

Filmforum: 22 oktober bij Locina (Achturenhuis, Leuven) over documentaire film met Hubert De Wulf en Michael Palmaers, met Carl als moderator

 

Cursus: er waren al 60 inschrijvingen maar Guy Ballet meldt zich ziek en kan de cursus niet geven; een vervanger kan niet worden gevonden en de cursus verschuift naar 2013.

 

Studiedag: 1 december bij SWD, Kasteel La Motte, Sint-Uriks-Kapelle. Onderwerpen: forum op de Bracina-website door Carl en presentatie van ons 'derde 'project (volgens het convenant) "Water" door Jean-Pierre. Maar wat eten we? Tomatensoep met balletjes, wok van kip met Thaise groenten, groene curry en kokosmelk, gebak, voor 16,50 euro aangeboden door Bracina.

 

Aantal clubs: 11 clubs met 153 leden

Koninklijke VideoClub Brussel, KVCB (Ganshoren), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Skoop Videogroep Leuven, Film & Videoteam Locina (Leuven), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), VideoClub Zennevallei (VCZ), Heverse Film- en Videoclub (Heverse), Landense Video-amateurcineasten, Lavidac (Landen)

(Damci was het hele jaar verontschuldigd en wordt daarom niet meer meegeteld)

 

Bestuur: ongewijzigd 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Casy Siebens (KVCB), Eddy Stas en Jan Olbrechts (K65), Denise De Braekeleer en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Raymond Appelmans (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (Skoop), Carl Goossens en Lou Boghe (Locina), Jos Rinckhout en Jan Rogier (SCV), Michelle Cooreman (VCZ), Frans Luytens en Johan Daenen (Heverse), Gaston Bourlet (Webas), Tony Renson en Cyriel Peeters (Lavidac)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template