Bracina 50 jaar - Aflevering 42 – 2013  

 

Twee clubs minder

Als alleen het bestuur overblijft, is het moeilijk om zich nog een club te noemen. Dus stopt VCZ ermee. Ook Damci neemt ontslag uit Bracina wegens "geen interesse bij de leden".

We starten het jaar met 8082,80 euro. 

Voor de 41ste provinciale wedstrijd trekken we opnieuw naar CC De Borre in Bierbeek en wel op 23 en 24 maart, met Skoop en Locina voor de praktische organisatie. Een (klassiek) middagmaal wordt aangeboden tegen 20 euro (kostprijs 25 euro) maar begint wel met een glaasje cava en 2 drankjes zijn inbegrepen. 

Juryleden zijn Kees Tervoort (Nederland), Guy Ballet (onafhankelijke), Werner Van Branteghem en Christiane De Milt (Antwerpen) en Tony Jacobs (Antwerpen). Van de 5 juniorfilms staan: op de eerste plaats "Het langste land ter wereld"van Marie-Jeanne Loyez (HFT), op de tweede "De oplossing" van André Nijs (Locina) en op de derde "Naar de club" van Isi Breesch (Locina); de wisselbeker is voor Locina. Van de 38 seniorfilms eindigt als eerst geklasseerde film "William Frederick Cody" (alias Buffalo Bill) van Marc De Donder, als tweede "Oekraïne grensland aan de Dniepr" van Frank Noels (SWD) en als derde "Een stukje leven" van Roger Olivy (KVCB); de wisselbeker is nogmaals voor SCV. 

De vernieuwde Galaprojectie heeft plaats op 27 april in CC Westrand, Dilbeek, mede door SWD verzorgd, met 8 films en interviews van de cineasten. Bij de evaluatie blijkt dat het geheel te lang werd ervaren en de prijsuitreiking te langdradig. 

 

Veel Bracina-genomineerden maar…

De website verandert van provider en Carl Goossens zorgt voor een nieuwe look. Een forum waar cineasten vragen in het openbaar kunnen stellen aan collega's en hopen op een antwoord, blijkt geen succes. 

Carl zit ook in de jury van de CvB-wedstrijd - van 20 tot 22 september in OC De Djoelen, Oud-Turnhout - die nu de naam Festival van de Vlaamse niet-professionele cineasten meekreeg. Genomineerde Bracina-leden zijn: voor Vernieuwende waarde "Animo" en "Justice" twee films van Gaston Slaets (SCV), voor Klankband "Oekraïne grensland aan de Dniepr" van Frank Noels (SWD), voor Regie "Vreemde ontmoeting" van Hedwig d'Huyvetter (SCV), voor Fotografie "De schatkamer van de natuur" van Jan Olbrechts (K65), voor Verhaallijn "Een stukje leven" van Roger Olivy (KVCB) en "De weg is het doel" van Jeannine De Ridder (HFT). Dus veel nominaties maar jammer genoeg kon niemand zijn nominatie verzilveren. Algemeen laureaat is de speelfilm "Who am I?" van Marc Desmet. 

 

Lidgeld Bracina : ongewijzigd (3 euro/lid en 15 euro/club)

 

Uitgestelde cursus van 2012: 4 mei in zaal Berk en Brem, Keerbergen met Guy Ballet "Fotografische beeldtaal en compositie" (de spreker kwam evenwel pas na 2,5 uur opdagen en had zijn les absoluut niet voorbereid). Bovendien had de spreker voorzien voor de namiddag kort voordien afgezegd. Een teleurstelling voor de 49 deelnemers! Gelukkig was de organisatie en bediening van het middageten door K65 perfect!! 

 

Nieuwe cursus: op 26 oktober bij Locina, Achturenhuis, Leuven, met Tony Jacobs "Beeldcultuur, beeldtaal..." Zeer geslaagd.

 

"Platto - Feest voor erfgoed en film", de nieuwe naam van Het Gouden Hamertje, heeft plaats op 11 en 12 mei in Het Koetshuis, Roosdaal. Naast de 4 Pajotse gemeenten stappen verschillende andere sponsors mee in de organisatie. 23 films dingen naar de hoofdprijs, een camera, en die gaat naar Johnny Ressen met "Schuttersgilden in Vlaanderen". Dit zal de laatste editie zijn.

 

Studiedag: 30 november bij SWD in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, over wedstrijdreglement, organisatie van de wedstrijd en aanpassing concept voor de Gala; in de namiddag openbare projectie en prijsuitreiking van het project "Water".

 

Derde project "Water": er waren 8 aanmeldingen maar uiteindelijk slechts 5 films ingestuurd. De films werden gejureerd op 22 oktober door Marc De Donder (SWD), Paul Verhack (SCV) en Bruno Van Hoof (Heverse) zonder publiek bij HFT, CC De Ploter, Ternat. Laureaat is "Het belang van water" van Roger Olivy (KVCB). Alle deelnemers vallen in de prijzen (tickets voor Kinepolis).

 

Filmforum: op 27 november bij SCV, CC Bolwerk, Vilvoorde met Yuni Mahieu en Paul Lacroix, en Jean-Pierre als moderator

 

Aantal clubs: 10 clubs met 162 leden

Koninklijke VideoClub Brussel, KVCB (Ganshoren), Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Skoop Videogroep Leuven, Film & Videoteam Locina (Leuven), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), WEst-Brusselse AmateurSmalfilmers (Webas), Heverse Film- en Videoclub (Heverse), Landense Video-amateurcineasten, Lavidac (Landen)

 

Bestuur: ongewijzigd; er is een etentje met het bestuur in de Gempermolen, Sint-joris-Winge, op 29 november 2013

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Casy Siebens (KVCB), Jaak Van Meerbeeck en Jan Olbrechts (K65), Denise De Braekeleer en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Raymond Appelmans (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (Skoop), Carl Goossens en Lou Boghe (Locina), Jos Rinckhout en Jan Rogier (SCV), Frans Luytens en Bruno Van Hoof (Heverse), Gaston Bourlet (Webas), Tony Renson en Cyriel Peeters (Lavidac)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template