Bracina 50 jaar - Aflevering 43 – 2014  

 

Veel discussies

Jean-Pierre Van Cauwenberge en Paul Tollet worden als voorzitter en secretaris opnieuw verkozen voor een termijn van 4 jaar. Brainstorming voor een nieuw derde project wordt verdergezet. Thema: een evenement, dat later op aanbeveling van het CvB, de titel "Het bruist in…" zal meekrijgen. Discussie over het beperken van het gebruik van "beelden geplukt van het internet". Tweede discussiepunt over films die geen 70% halen op de clubwedstrijd en toch inschrijven voor de provinciale wedstrijd. Zonder discussie, DVD-films zijn niet toegelaten op de wedstrijden. De oude Bracina-website draait vierkant maar de nieuwe is in een gevorderd stadium en zal de oude in september vervangen. Overlijden van Jan Rogier, bestuurder voor SCV, die zal worden vervangen door Piet Vandenpoel in september. 

 

Groot aantal films

Voor de 42ste provinciale wedstrijd trekken we nogmaals naar het Recreatiecentrum, Itterbeek. Op 26 en 27 april jureren Betty Boeckaert en Denise Van Uytfanghe (onafhankelijken), Leslie Eggermont en Christiane De Milt (Wevac) en Tony Jacobs (Provac) 9 juniorfilms en 50 seniorfilms. Bij de juniores staat Jan Coppye (HFT) met "Op zoek naar groen" op de eerste plaats, Joris Salaets (Skoop) met "De waterdansers" op de tweede en Remy Boon (Skoop) met "Schynige Platte" op de derde; de wisselbeker is voor Locina. Bij de seniores zijn dat respectievelijk: Frank Noels (SWD) met "Venster op Oman", Marc De Donder (SWD) met "Book of Mormon" en Jeannine De Ridder (HFT) met "An American dream"; de wisselbeker gaat naar K65 die met slechts 3 deelnemende films het hoogste gemiddelde heeft (3 films in wedstrijd is het minimum om voor de wisselbeker in aanmerking te komen). 

De Gala heeft plaats in CC Westrand, Dilbeek, op 18 mei om 14 uur. Projecties en prijsuitreikingen lopen nu door elkaar, alleen de eerst geklasseerde junior- en seniorfilm worden getoond, aangevuld met films die van de jury een speciale vermelding kregen, met telkens een kort interview van de cineast. SWD verzorgt de receptie. 

 

In onmin met het CvB

Een nieuw CvB-wedstrijdreglement voor volgend jaar beperkt de filmduur tot 45 min. De meerderheid van de Bracina-bestuurders is het hier niet mee eens. Ook het nieuwe wedstrijdconcept met een gesloten wedstrijd en alleen een openbare Filmgala met de genomineerde films wordt niet goed onthaald. Maar de meerderheid van de raad van bestuur van CvB gaat akkoord en dit reglement is dus geldig. Bovendien werkt het CvB een minimaal gemeenschappelijk wedstrijdreglement uit voor de provinciale wedstrijden (voor 2016?).

Dit zal de laatste CvB-wedstrijd - niet openbaar op 27 en 28 september - en Gala zijn georganiseerd door de CvB-projectgroep Filmwedstrijden met nominaties. Personeelsleden van het CvB zouden helpen bij de organisatie van de Filmgala in het Arca-theater, Gent, op zondag 9 november, maar dat botert niet echt goed. Er loopt allerlei mis al is de publieke belangstelling groot en de locatie te klein. Algemeen laureaat is "De loods" van Kurt Velghe. Voor Bracina wint "Never ending story", een clubfilm van HFT, de nominatie in Verhaallijn - en dat terwijl de film op de Bracina-wedstrijd nipt de vereiste 75% haalde (75,4%).

 

 

Studiedag wordt vormingsdag voor clubbesturen: het CvB vereist om subsidies toe te kennen dat een vormingsmoment wordt ingebouwd, en dus geeft Carl Goossens een update over "digitale dragers en formaten" op 29 november bij SWD, Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle

 

Cursus wordt workshop Klankdecor en klankbewerking, door Daniël De Vetter, op 22 november bij Locina, Achturenhuis, Leuven

 

Filmforum: op 31 oktober bij SWD, Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, met Ludo Bosmans en Brecht Vanhoenacker 

 

Bestuur en Raad van bestuur: ongewijzigd

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template