Bracina 50 jaar - Aflevering 45 – 2016

 

Nog meer budgettaire maatregelen

Er wordt een statutenwijziging doorgevoerd met wijziging van de administratieve zetel en aanpassing van de term "gewone leden". Bracina-leden zijn voortaan de leden van een bij Bracina aangesloten clubs - en niet meer de clubs zelf - zonder automatisch aangesloten te zijn bij CvB. Ook aan het huishoudelijk reglement wordt gesleuteld. Het Bracina-lidgeld verandert niet (3 euro/lid en 15 euro/club). 

Bracina start het jaar met 5220 euro in kas, maar de vooruitzichten voor volgend jaar zien er niet goed uit: de provinciale organisaties zullen niet meer worden gesubsidieerd. En dus moet er worden bespaard op de provinciale wedstrijd, de grootste kostenbron: minder juryleden én minder prijzen (geen categorieprijzen meer, alleen de eerste laureaten juniores en seniores krijgen nog een prijs; de speciale prijzen blijven wel behouden). Op de studiedag worden broodjes geserveerd in plaats van een warme maaltijd. 

 

Wedstrijdresultaten

De wedstrijd en de gala worden georganiseerd door HFT, in CC De Ploter, Sint-Katharina-Lombeek, respectievelijk op 7 en 8 mei en op 22 mei. Juryleden zijn Leslie Eggermont (Wevac), en Paul Lacroix en Tony Jacobs (Provac); Tony valt in voor Alex Vervoort (sterfgeval) die zelf invalt voor Toon Verlinden (speelt mee in een film). Van de 5 meedingende juniores is Guido Kestens (Skoop) laureaat met "Parijs" en van de 35 seniores iss de eerste plaats voor Frank Noels met "Leven met vulkanen". De wisselbekers juniores en seniores gaan naar Skoop. 

De nationale CvB-wedstrijd is weerom achter gesloten deuren (8 en 9 oktober, CC De Bosuil, Jezus-Eik), gevolgd door een openbaar Filmgala en prijsuitreiking op 20 november in GS Den Bussel, Keerbergen. Twee Bracina-films worden er geprojecteerd "Proloog van een verslaving" van Wim Aertgeerts en Roger Verschoren (Skoop), en "Het spook van 't Zennegat" van Willy Verworst (SCV). Algemeen laureaat is "De meterstand" van Werner Haegeman. 

 

Cursus: op 22 oktober door Freddy Bellis over "van idee tot opname"

 

Studiedag voor clubbesturen: op 5 november bij SWD, Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle

 

Aantal clubs: nog steeds 10 maar met 115 leden 

Op 6 juli neemt Webas officieel ontslag uit Bracina, en zijn we nog met 9. 

 

Bestuur: Jean-Pierre Van Cauwenberge (voorzitter), Carl Goossens (ondervoorzitter), Paul Tollet (secretaris én penningmeester), Wim Aertgeerts (public relations), Willy Bollyn (technisch raadgever), Michelle Cooreman (webmaster)

 

Samenstelling raad van bestuur: Willy Van Blaere en Casy Siebens (KVCB), Jaak Van Meerbeeck en Jan Olbrechts (K65), Denise De Braekeleer en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Hans Lissens (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (Skoop), Carl Goossens en Lou Boghe (Locina), Jos Rinckhout en Piet Vandenpoel (SCV), André Marguillier en Bruno Van Hoof (Heverse), Cyrille Peeters (Lavidac)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template