Bracina 50 jaar - Aflevering 47 – 2018

Begin van het einde… of toch niet?

Op 31 december 2017 is KVCB opgehouden te bestaan. De oudste club en een van de stichtende leden van Bracina houdt ermee op. Enkele clubleden zullen aansluiten bij andere Bracina-clubs. Willy Van Blaere, voorzitter van KVCB, houdt ook op als secretaris-generaal van Facineb en geeft de fakkel door aan Michelle Cooreman. 

Het Bracina-lidgeld is nu 20 euro/lid, maar blijft 15 euro/club. Het feit dat Bracina geen rechtenvrije muziek aanbiedt aan haar leden, maakt dat een aantal van hen kiest om voor dezelfde prijs bij het VAC aan te sluiten. Jean-Pierre Van Cauwenberge en Paul Tollet worden herkozen als voorzitter en secretaris/penningmeester voor een periode van 4 jaar. 

De pas opgerichte nieuwe vereniging nab 2.0 vzw komt zich op 3 april voorstellen. De Bracina-website doet het niet meer door failliet van de domeinbeheerder; Carl Goossens zoekt een nieuwe. 

Een wettelijk verplichte GDPR-verklaring ter bescherming van de privacy van de leden wordt opgesteld (aanpassing van de versie van Skoop) en op de website geplaatst. 

Overlijden van Chrétien Van Vooren (K65), meermaals laureaat van de provinciale wedstrijden, op 20 augustus. 

Wim Aertgeerts (Skoop) is jurylid voor België op UNICA 2018 in Oostenrijk. 

 

De liefde van de cineast gaat door de maag

Het Festival wordt na één jaar afgevoerd en weer vervangen door een wedstrijd. Die heeft plaats bij SWD in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, op 7 en 8 april. 's Middags worden we er op zaterdag getrakteerd op een prachtig Breugels buffet en zondag op een even uitgebreid Italiaans buffet… Juryleden worden gerekruteerd in de clubs: elke club die films naar de wedstrijd stuurt, moet ook een jurylid afvaardigen, die de eigen films niet zal jureren. Er zijn 26 films, 8 fictie- en 18 non-fictiefilms. Bij de juniores (4) is Peter Haesendonck (Skoop) laureaat met "Saurav en de click click class" en bij de seniores (22) Marc De Donder (SWD) met "Een droomstad in de bergen, Sagalassos". Prijsuitreiking en receptie sluiten de zondag af. 

 

Cursus: op 20 oktober bij Locina, Achturenhuis, Leuven, met Freddy Bellis voor "decoupage" zowel voor fictie- als non-fictiefilms

 

Studiedag voor clubbesturen: op 3 november bij SWD, Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, met GDPR-verklaring, regelgeving rond drones…

In de namiddag projecties van de films voor ons derde project "Met de … geraak je overal". Slechts 10 films komen binnen en een enquête leert dat het thema "te moeilijk is of niet inspireerde…". Een jurylid uit elke deelnemende club en het publiek bepaalden de winnaar: "Hartkaiser Downhill" van Wim Aertgeerts (Skoop) die, dankzij de subsidie van het VAF, een FNAC-bon van 100 euro mee naar huis kon nemen.

 

Aantal clubs: 7 clubs met 66 leden, dat is een verlies van 41 leden 

Foto- en cineclub Keerpunt 65 (Keerbergen), Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Skoop Videogroep Leuven, Film & Videoteam Locina (Leuven), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), Landense Video-amateurcineasten, Lavidac (Landen)

 

Samenstelling raad van bestuur: Jan Olbrechts en Omer Servaes (K65), Denise De Braekeleer en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Hans Lissens (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (Skoop), Carl Goossens en Lou Boghe (Locina), Michelle Cooreman (SCV), Cyrille Peeters (Lavidac)

 

P.S. Het tweede Filmgala van Breedbeeld gala heeft opnieuw plaats in CC Zwanenberg, Heist op en Berg, op 16 december, zonder film van Bracina-leden.

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template