Bracina 50 jaar - Aflevering 48 – 2019

 

Nog wijzigingen in de wedstrijd

We starten het jaar met 5236,74 euro. Carl Goossens, Wim Aertgeerts en Willy Bollyn worden voor een termijn van 4 jaar herkozen als ondervoorzitter, pr en technisch raadgever. Er wordt één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van Willy Van Blaere, oud-voorzitter, overleden op 7 januari. 

Er wordt geopteerd om de projecties op één dag af te handelen, de uren liggen vast. Om die op te vullen wordt geput uit een lijst van films die op de clubwedstrijd 70% of meer haalden. Een warme maaltijd is niet voorzien, alleen broodjes. Bij Bracina valt (eindelijk) ook de onderverdeling junior- senior weg! En de juryleden worden weer gekozen uit een andere provincie, drie in totaal, maar zij moeten geen verslag schrijven, alleen een quotatie geven die geheim blijft tot het einde van de wedstrijddag. Alleen de drie hoogst gequoteerde films krijgen een prijs.

 

In de praktijk

De 46ste provinciale wedstrijd wordt nog maar eens georganiseerd door SWD in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, op 26 april. Juryleden zijn Fabienne De Groote, Tony Jacobs en Toon Verlinden. Er zijn 27 films. De eerste plaats is nipt voor Marc De Donder (SWD) met "Sopredente Noroeste de Espana" (Verrassend Noordwesten van Spanje, voor wie zich afvraagt waarover dit gaat), gevolgd door Hector Vansina (Skoop) met "Een partner in de lucht" (over valken en valkeniers tot in Dubai toe), en Tony Grant en Marcel De Jonghe (Skoop) met "Spirit reborn" (over whisky in Schotland). SWD zorgt voor een natje en een droogje tijdens de prijsuitreiking en receptie. 

 

Cursus: op 12 oktober bij Locina, Achturenhuis, Leuven, nogmaals met Freddy Bellis, over bewegende camera in het kader van een nieuwe derde-project-aanvraag "Seizoenen". Deze vierde keer zal tegenvallen want de lesgever houdt het bij de "klassieke" cameravoering. 

 

Studiedag: op 9 november bij SWD in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, met als belangrijke vraag: gaan we nog verder met Bracina nu het aantal clubs en leden zienderogen slinkt...

 

Derde project voor 2020: "Seizoenen" in alle vormen en genres zou een haalbaarder thema moeten zijn (gekozen door de clubs op de studiedag 2019). De cursus kadert in dit project waarvoor een subsidie van het VAF van 1000 euro wordt toegekend. 

 

Aantal clubs: 6 clubs; K65 geeft ontslag 

Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Skoop Videogroep Leuven, Film & Videoteam Locina (Leuven), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV), Landense Video-amateurcineasten, Lavidac (Landen)

 

Samenstelling raad van bestuur: Denise De Braekeleer en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Hans Lissens (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (Skoop), Carl Goossens en Lou Boghe (Locina), Michelle Cooreman (SCV), Cyrille Peeters (Lavidac)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template