Bracina 50 jaar - Aflevering 49 – 2020

 

 

Van geen kwaad bewust

Zoals ieder jaar beginnen we met een algemene statutaire vergadering waarop de plannen voor het komende jaar vorm krijgen. En met nog 4473,30 euro in kas hopen we die ook te realiseren. Als enige kandidaat voor een plaatsje in het bestuur, word ik voor een termijn van 4 jaar herkozen zodat de samenstelling van het bestuur ongewijzigd blijft. Jammer genoeg geeft Lavidac haar ontslag zodat we nog met 5 clubs overblijven. 

De 47ste provinciale wedstrijd wordt voorbereid en zou doorgaan op 23 maart in Kasteel La Motte, Sint-Ulriks-Kapelle, maar georganiseerd door HFT. Dat betekent lekkere mattentaarten tijdens de pauzes! De cursus zou worden gegeven door Tony Jacobs over "sfeer scheppen met licht" op 14 november en de openbare projectie van het derde project "Seizoenen" wordt gepland in de namiddag van de studiedag op 7 november met Freddy Bellis.

 

Een nieuwe vijand

Maar dan komt een coronavirus onze kant uit: het SARS-CoV-2 virus. Op 10 maart is er een eerste dode in het land en op 24 maart gaat het land in volledige lockdown tot begin mei. Alle plannen worden opgeborgen. Ook de amateurfilmwereld ligt volledig stil. Clubvergaderingen worden afgelast of online opgezet. Vanaf mei worden versoepelingen doorgevoerd maar eind juli opnieuw verstrengd.

In september gaan de scholen open en op 29 september houdt Bracina een bestuursvergadering met de nodige veiligheidsmaatregelen in het Sint-Jozefcentrum, Leuven. Daar blijkt dat in 2020 geen openbare projectie meer mogelijk is en zelfs begin 2021 wordt geen beterschap verwacht. De cursus zou nog wel doorgaan maar de studiedag niet. Helaas wordt eind oktober een verstrengde lockdown van kracht waardoor ook de cursus en ons project "Seizoenen" moeten worden uitgesteld. Gelukkig is er begrip bij het VAF want de projectsubsidie werd al uitbetaald. 

Uit het verslag: Carl Goossens laat optekenen "corona heeft onze hobby geen goed gedaan", maar Paul Tollet weet dat het goed komt en heeft zelfs al een idee voor een volgend project, een "one shot movie"… Je kunt er dus best maar vroeg genoeg mee beginnen om alle hoofden in dezelfde richting te krijgen! 

 

Aantal clubs: 5 clubs met 41 leden

Hobby Film Ternat, HFT (Ternat), Videoclub Westrand Dilbeek (SWD), Skoop Videogroep Leuven, Film & Videoteam Locina (Leuven), Smalfilm- en Videoclub Vilvoorde (SCV)

 

Samenstelling raad van bestuur: Denise De Braekeleer en Willy Savenberg (HFT), Willy Bolle en Hans Lissens (SWD), Wim Aertgeerts en Willy Bollyn (Skoop), Carl Goossens en Lou Boghe (Locina), Michelle Cooreman (SCV)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template