Een gelukkig nieuwjaar aan iedereen !

Vooreerst dus de allerbeste wensen voor 2023. Wat die wensen dan moge wezen, laat ik aan jullie over, vul zelf in wat je voor jezelf zou wensen... als dat geen mooie wens is !

Na het hectische jaar van Bracina 50 jaar, was op redactioneel vlak een rustperiode nodig. Veel fouten in de teksten van 50 jaar Bracina zijn er niet binnengekomen, MITS één toch wel belangrijke om te vermelden. De gegeven uitleg was wel juist, alleen had ik het veel vroeger gesitueerd in de geschiedenis dan het in feite gebeurde. Het probleem met de 75% quotering voor "Het echte China" is niet in 1999 gebeurd, maar in 2014 en betrof de film  "Het Nieuwe Rijk" van Johan Leemans. Wat dus bij deze is rechtgezet, met mijn verontschuldigingen erbij...

Jullie hebben nog de laureaat tegoed van de Bracina-wedstrijd 2022: dat werden Marcel de Jonghe en Peter Haesendonck (Skoop) met "Beyond the strings", een 6-minuten durende reportage over een jonge cellist, met mooie muziek gespeeld in een uitgekozen omgeving. Tweede werd Marc De Donder (SWD) met "Het Antieke Porto" over jawel Porto, schilderachtig en met een glaasje porto erbovenop. Op de derde plaats eindigde Hector Vansina (Skoop) met "Wind of no return" over de gruwelen die de atoombom op Hiroshima en Nagaski aangericht heeft en nog steeds aanricht. De wedstrijd was online en de juryleden waren Fabienne De Groote, Jean-Paul Grauwels en Magda Weyn. 

Tot zover voor vandaag, morgen is er ander nieuws !

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2023  Bracina   globbers joomla template