Afscheid van Elza

Op 13 maart namen we afscheid van Elza Schurmans, echtgenote van Raymond Appelmans en moeder van Ingrid en schoonzoon Marc De Donder. De familie werd ondersteund door talrijke vrienden en kennissen, waaronder bijna alle leden van Hobby Film Ternat - de club waar Raymond lid is - en Videofilmclub Dilbeek - de club waar Ingrid en Marc lid zijn. 

Op vraag van Elza zelf, aldus Ingrid tijdens de plechtigheid in het crematorium van Aalst, werd "niet heel haar leven verteld", al toonden de foto's die constant werden getoond, toch een groot deel ervan. De eerste was al sprekend voor de persoon die Elza was, een"durver en bang van niets": achterop de moto van de jonge Raymond zat een lachende Elza. Volgenden vele foto's met de 3 kinderen, 8 kleinkinderen en (voorlopig) 7 achterkleinkinderen, waar ze terecht trots op was. 

Van de films van Raymond weten we dat er veel werd gereisd, met de caravan, van de kust tot over een groot deel van Europa, het noorden trok hen bijzonder aan. Iedereen houdt er mooie herinneringen aan over: wij met zijn films, de familie met de vele foto's en anekdotes. Elza hield ook een dagboek bij over wat er elke dag gebeurde en toen een van haar broers voorlas wat ze de laatste twee dagen van haar leven had geschreven, werd het heel emotioneel. 

Het cijfer 2 had een speciale betekenis in de familie omdat verschillende leden op een 2de van de maand geboren zijn, ook Elza, en alsof het zo zijn moest, stierf ze op 2 maart, thuis, zoals ze het zelf had gewenst. Elza was 87 jaar. in mijn herinnering een supervriendelijk iemand, waarmee je graag een babbeltje deed over alles en nog wat, en vooral over planten en tuin wist ze alles, ... We zullen haar in onze herinnering koesteren.

Michelle

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2024  Bracina   globbers joomla template