Top 3 van Bracina-wedstrijd 20-21 voor Skoop

Zowaar 7 van de 16 films die deelnamen aan deze dubbele editie van de provinciale Bracina-wedstrijd (2020-2021) kwamen van Skoop (Videogroep Leuven). Voor de rest waren er 4 films van SWD (Dilbeek), 3 van HFT (Ternat) en 2 van SCV (Vilvoorde). Corona heeft in Leuven blijkbaar geen windeieren gelegd. 

De top 3 van het klassement - bepaald door juryleden Roald Roos, Tony Jacobs en Fabienne De Grote - werd door Skoop ingepalmd: 

1. Weg door de tijd, van Hector Vansina, over een pelgrimstocht van meer dan 1100 km met de fiets naar Santiago de Compostella. Vertrek in het prachtige Sevilla, langs de Zilverroute, over Salamanca tot het eindpunt, de Sint-Jacobskathedraal. Een interessante, voor de info die je onderweg krijgt, en tegelijkertijd persoonlijke herinnering aan de lange tocht, in een film van 43 minuten die evenwel voorbijvliegt door een vlotte montage. De camera wordt in allerhande posities geplaatst om het fietsersduo uit originele hoeken in beeld te brengen, begeleid door de warme voice-over van Peter Cremers (op Facebook 'vast de mooiste stem van Vlaanderen' genoemd!). 

2. Tenchi, de tweede film van Hector Vansina, met dezelfde heerlijke voice-over, op rondreis in het noordelijkste van de 4 grote eilanden van Japan, Hokkaido, waar de sneeuw dikker en feeërieker is dan elders, op zoek naar wilde zwanen, zeearenden en... bij -17°C baltsende Japanse kraanvogels... Op het onlangs gehouden nab 2.0 FilmFest bekroond als beste fotografie. 

3. Beeldenstorm, van Peter Haesendonck en Marcel De Jonghe, de opmars van de menselijke waanzin, door de kunstenaar-beeldhouwer omschreven als een satirische allegorie, absurd surrealisme. De beeldjes van het imposante kunstwerk wordt in verschillende groepen opgedeeld en in detail getoond, met aangepaste muzikale omkadering. 

4. Curaçao paradijs met een donker verleden, van Frank Noels (SWD), over de paradijselijke Nederlandse kolonie waar de slavenhandel lang stand hield.

5. Beyond the kilt, van Tony Grant en Marcel De Jonghe (Skoop), alles wat je graag wou weten over de kilt, kom je hier te weten, behalve een antwoord op de cruciale vraag...

6. Mellow Yellow, van Tony Grant en Marcel De Jonghe (Skoop), over saffraan ... in Zwitserland.

7. Klein Engeland, een veelzijdig trefpunt, van Marcel De Jonghe en Ivan Cogneau (Skoop) over de armenproblematiek en de vierdewereldbeweging in Trefpunt 't Toreken, Turnhout.

8. MeeGaan, van Richard Raspoet (HFT), over een leer- en tewerkstellingsproject voor mindervaliden, sociale economie en lekker brood bakken in Herne.

9 ex-aequo: Een drukke agenda, van Lieve Delaere (Skoop) en Wroeging, van Roger Olivy (SCV).

11. Sicilië, schatkamer van Europa, van Willy Bolle (SWD).

12. De voet van de laars, van Gilbert Vander Straeten (HFT).

13. Ladies night, van Roger Olivy (SCV).

14. Lissewege, het witte dorp, van Willy Bolle (SWD).

15. Home Crazy Home, clubfilm van HFT.

16. Gerberoy, mijn mooiste dorp, van Elie Dehaes (SWD). 

 

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2024  Bracina   globbers joomla template