Archief

Bracina 50 jaar - Aflevering 16 -1987

 

 

Te gast in Diest

De provinciale wedstrijd heeft plaats op 21 en 22 maart in Studio Diest, in Diest, met 5 videofilms (nu een aparte categorie), 12 juniores en 24 seniores. De pelliculefilms doen het minder goed en tegelijkertijd worden er alom discussies gevoerd over de kwaliteit van het videobeeld en de plaats die de videofilm in de toekomst zal innemen. 

De juryleden: Mariette Van Schil en Paul Lacroix (Provac), Yvette Colpaert en Jan de Droog (Vakov), Paul Hamael (Livac) en Jos Machielsen (niet-NAB-jurylid). Laureaten zijn: M. Frans (Hakis) met “Bertje” (video), Wim Aertgeerts (HFG) met “Aarde, vuur en mens” (junior) en Karel Janssens en Julien Keymolen (SCB) met “Een wilde hoek vol leven” (senior). De wisselbekers junior en senior gaan naar SCB. Er wordt voor de eerste maal ook een wisselbeker video ingesteld, die gaat naar HFG.

Voor de prijsuitreiking trekken we op 5 april naar Leuven, om 16 uur voor het derde Laureatenfestival in de Vlaamse Leergangen, gevolgd om 20 uur voor de Prijsuitreiking in de Gotische zaal van het Stadhuis.  

 

Eerste verslag als secretaris

Op 23 september maak ik mijn eerste omstandige verslag van de raad van bestuur als secretaris na het ontslag van René Piérard in juni. Op de ontslagbrief van René wordt in artikels/tegenartikels, brieven/recht op antwoord nogal verschillend gereageerd. Een resultaat is dat SCB zich terugtrekt uit de viering van 15 jaar Bracina. 

Uit het verslag – van maar liefst 5 pagina's - onthouden we nog dat de uitgaven moeten dalen om een financieel tekort op te vangen. Verschillende maatregelen worden genomen. Zo wordt onder andere het Laureatenfilmfestival, dat op weinig belangstelling kan rekenen, na amper drie edities afgevoerd waardoor de prijsuitreiking verschuift naar de laatste dag van de provinciale wedstrijd. Juryleden zal geen overnachting meer worden aangeboden, maar het Brakina-Nieuws zal verder door de post worden verdeeld, en niet via de bestuurders rondgedeeld. De kosten van de provinciale wedstrijd zelf moeten zoveel mogelijk worden gedrukt.

 

De verfilmde plaat

Voor de viering van 15 jaar Bracina wordt een themawedstrijd “de verfilmde plaat/clip” georganiseerd. De wedstrijd waaraan 21 films zullen deelnemen heeft plaats op zondag 20 september in het Stedelijk Auditorium in Vilvoorde en wordt praktisch georganiseerd door SCV. Elke club moet een jurylid afvaardigen. Laureaten zijn "De stem van Zwarte Lola", een clubfilm van SCV, op de eerste plaats, "Bruegel" van Freddy Borms (HFT) op de tweede plaats, en "Wat een leven", clubfilm van SWD en "Sjaakie", clubfilm van Hakis, als ex-aequo op de derde plaats. Voor de eerste plaats is er 3000, de tweede 2000 en de twee ex-aequo's op de derde plaats elk 1000 BEF. 

De feestmaaltijd volgt op zaterdag 3 oktober om 18 uur in de Oude Kantine in Heverlee. Dat wordt een koud buffet en kost 650 BEF pp, inclusief een herinneringstegel per koppel. De tegel is apart verkrijgbaar voor 100 BEF. 

De hele organisatie kost 30.310 BEF (uitgaven 83.610 – inkomsten 53.300). 

 

Op 28 november neemt Bracina de technische organisatie van het Derde Filmfestival van het Rode Kruis op zich in de Vlaamse Leergangen te Leuven. 

 

Bestuur

Ivo Van Uffelen (voorzitter), Jos Hoeyberghs (ondervoorzitter-penningmeester), René Piérard (secretaris)-vanaf september tijdelijk vervangen door Michelle Cooreman, Gaston De Wit (technisch raadgever) en Johan Leemans (public relations)

 

Aantal clubs: 11, ongewijzigd

 

Bracina-afgevaardigden naar raad van bestuur NAB: Ivo Van Uffelen, Jos Hoeyberghs, Maurice Crabbe (ter vervanging van René Piérard)

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2022  Bracina   globbers joomla template