Laatste Bracina filmfestival: enkele laureaten over 50 jaar

Het staat vast: op 5 december 2023 zal een bijzondere statutaire algemene vergadering de vrijwillige ontbinding van Bracina vzw stemmen. Iedereen in het bestuur is het eens met die maatregel. De "zin", de "schwung", de "passie" om Bracina verder te zetten is er niet meer. 

Als aanzet werd in 2023 al geen provinciale wedstrijd, geen cursus, geen project meer uitgewerkt. Maar om die 50 jaar provinciale werking in Vlaams-Brabant en Brussel in schoonheid af te sluiten, wordt op zaterdag 4 november van 10 tot 18 uur een Filmfestival georganiseerd met enkele van de laureaatfilms van die 50 jaar. 13 cineasten - laureaten in de categorie seniores -  werden bereid gevonden om hun film te tonen. Een aantal van die films moesten worden omgezet in een digitale versie en/of worden gerestaureerd. De oudste laureaatfilm is van 1979, de jongste van 2013. Cineasten die meerdere keren laureaat werden, mogen maar één film projecteren. En de laureaatfilms na 2020 liggen nog te vers in ons geheugen en werden dus ook niet gevraagd. 

Programma

Start om 10 uur met 2 blokken film van ongeveer 1 uur en een pauze ertussen.

's Middags broodmaaltijd (op reservatie), gevolgd om 13.30 uur door nog 2 blokken van ongeveer 1 uur film. 

Afsluiter van de dag is een receptie (16.30 tot 18 uur) aangeboden door Bracina. 

Een broodje voor de middag kan hier worden besteld vóór vrijdag 27 oktober (ham, kaas, américain, kip curry, telkens met of zonder groentjes). 

Plaats van het gebeuren: Kasteel La Motte (Sint-Ulriks-Kapelle, Dilbeek) waar we zo vele jaren te gast waren voor onze wedstrijden, cursussen en studiedagen. 

Iedere amateurfilmliefhebber is hier van harte op uitgenodigd. Voor de laatste keer vanwege Bracina ...

joomla templatesfree joomla templatestemplate joomla

Blue Flower

2024  Bracina   globbers joomla template